Nilüfer’in bir yıllık kaybı 100 milyon TL!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in 2 yıllık icraatlerini anlattığı basın toplantısıyla ilgili önemli bilgileri bugünkü köşesine taşıdı…

Nilüfer’in bir yıllık kaybı 100 milyon TL!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in 2 yıllık icraatlerini anlattığı basın toplantısıyla ilgili önemli bilgileri bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Daha önce de yazdık… 1986 ya da 1987 yılıydı ve Hakimiyet gazetesinde köşe yazmanın yanında Yazı İşleri Müdürü olarak çalışıyorduk. Gazeteciliğe İstanbul’da devam eden Ahmet Utlu bir gün özel haberle geldi.

Daha doğrusu…

Rahmetli Ekrem Barışık döneminde belediye meclisi üyeleri Kemal Türkün, Gönen Çakmakçı, Eser Ceyhan, Mustafa Kuşdil gibi isimlerin yeni Bursa planladıklarını öğrenmişti.

İzmir Yolu’nda, Beşevler Mezarlığı arkasındaki arazide, kooperatifler eliyle İstanbul’daki Ataköy konutları gibi bir kent söz konusuydu.

Haberi…

Başlıkta “Ataköy gibi” ifadesi uzun kalınca, “İzmir Yolu’nda Atakent kuruluyor” manşetiyle Bursa’ya duyurduk. Önce Ataevler ortaya çıktı. 1989’da Fethiye, İhsaniye, Karaman, Beşevler, Özlüce, Ertuğrul köyleri birleştirilip Nilüfer ilçesi kuruldu.

Yeni Bursa olarak planlanan Nilüfer’i 1999-2019 arasında yöneten Mustafa Bozbey tüm Türkiye’ye tanıttı. Fakat, 1989’da seçilen Kurucu Belediye Başkanı rahmetli Ziya Güney’le 1994’te seçilen Faruk Baykal’ın plan disipliniyle bugün herkesin yaşamak istediği kent haline geldi.

Rakamları da…

730. gün sunumunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem açıkladı.

“Kurulduğunda 50 bin olan nüfus 485 bine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi Master Planı’nda da 2035’te 975 bin öngörülüyor.”

Kendisi de mimar olan Erdem, 2 dönem Belediye Başkan Yardımcısı olarak yönetiminde yer aldığı Nilüfer’de kontrolsüz büyüme istemediklerini söyledi.

Kuruluş döneminde otelkent olan Nilüfer’in bugün kültür-sanat-spor gibi etkinliklerle anıldığını; yeşil alanları, yeme-içme ve eğlence mekanlarıyla da Bursa’nın gözbebeği olduğunu anımsattı.

Sunumunda…

Görevi devraldığı Mustafa Bozbey’e teşekkür edip, 730 günde yaptıklarını anlattıktan sonra bir de hedef koydu:

“8 sanayi bölgesini barındıran Nilüfer’e Tarım Kenti kimliğini de kazandırmak istiyoruz.”

Yıllık 100 milyon lira gelir kaybı oldu

İkinci yıl sunum Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve iki partinin Nilüfer ilçe başkanlarının da katıldıkları toplantıda şunu vurguladı:

“Katı atık bedellerini Büyükşehir Belediye toplamaktan vazgeçince yıllık 63 milyon lira kaybımız oldu. Sanayi bölgeleri vergilerinden de 35 milyon lira olmak üzere 100 milyon civarı kaybımız var.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X