‘Oğlum Londra’da okuyor pound almam lazım’

Bir öğrencinin, ‘Dolarla ilgili ne düşünüyorsunuz, siz dolar bozdurdunuz mu’ sorusu üzerine TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes, ”Benim Londra’da oğlum okuyor. Onun okul taksitini Türk lirası ile ödeyemem, pound almam lazım” dedi.

‘Oğlum Londra’da okuyor pound almam lazım’

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran-Symes, döviz yerine ekonomiyi tartışmak gerektiğini söyledi.

Symes, Antalya’da düzenlenen 14. Girişimcilik Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada, lisedeki kariyer günlerinden etkilenerek İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesine girdiğini anlattı. Mühendislik veya doktorluk değil de işletme fakültesine girdiği için ilk başta ailesinin ve çevresindekilerin üzüldüğünü belirten Symes, ”Kendi istekleriniz doğrultusunda tercihlerinizi yapın, ana-babanızın dahi değil. Çevrenin size yaptığı yönlendirmeleri mutlaka dinleyin, onları kendi isteklerinizle analiz edin, ama sonuçta ne yapmak istiyorsanız özgür düşüncenizle onu yapın. Ben tamamen kendi istediğimi yaptım. Sanırım kendi istediğinizi yaptığınız zaman başarı geliyor” diye konuştu.

YENİ DÜNYA PARA BİRİMİ HIZ

Yeni dünyanın para biriminin aslında ‘hız’ olduğunu anlatan Başaran-Symes, vakit kaybetmeden bilgi üreten, teknoloji üreten, Ar-Ge, inovasyon odaklı bir bilgi toplumu hedefine yoğunlaşmak gerektiğini bildirdi. 

Üniversitelerin bu konudaki katkısının son derece önemli olduğunu dile getiren Başaran-Symes, ”Aydın, donanıma sahip, özgür düşünceli bireyler aslında faydalı bir girişimciliğin en kıymetli ayakları. Kuşkusuz bu hedeflerin en büyük tetikleyicisi de girişimci ruhu” ifadelerini kullandı.

STANDART DIŞI DÜŞÜNÜN

Gençlere ‘standart dışı’ düşünmelerini öneren Başaran-Symes, bunun için networkün genişletilmesi gerektiğini söyledi. Başaran-Symes, ”Gençlere en önemli tavsiyem networkünüzü hiç ilgilenmediğiniz alanlarda da genişletmeniz. Çünkü farklı ve güçlü fikirler başka networklerden besleniyor” dedi.

EKİBİNİZE AYKIRI İNSANLARI ALIN

Toplumun aykırı insanları sevmediğini ve dışladığını dile getiren Başaran-Symes, oysa iyi bir girişimcilik için ekibe mutlaka farklı düşünen insanların alınması gerektiğini söyledi. Başaran-Symes, ”Kadın liderlerin az olmasının nedeni de budur. Erkekler de kendine benzeyenleri seçiyor, herkes ekibine kendi gibi düşünen, kendisi gibi olan insanları almak istiyor. Oysa iyi bir girişimci olacaksanız mutlaka farklı düşünen, kendiniz gibi düşünmeyen insanları alın ekibinize. Benim hayatta başarılarım varsa ben hiç kendime benzeyenleri ekibe almadım. Farklı görüşleri olan, farklı kesimlerden arkadaşları bir araya getirmeye çalıştım” diye konuştu.

SONUCU DEĞİL NEDENLERİ TARTIŞMALIYIZ

Bir öğrencinin, ‘Dolarla ilgili ne düşünüyorsunuz, siz dolar bozdurdunuz mu’ sorusu üzerine Başaran-Symes, ”Benim Londra’da oğlum okuyor. Oğlumun okul taksitini Türk lirası ile ödeyemem, pound almam lazım. Bu tartışmayı bütün yönleriyle yapmak lazım. Biz ekonomi tartışmalıyız döviz tartışması yapmak yerine, sonucu değil nedenleri tartışmalıyız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X