Öğrencilerden geri dönüşüme büyük katkı

Nilüfer Belediyesi’nin Atık Pil Toplama Yarışması’na katılan Nilüfer’in çevreci öğrencileri, 4 bin 835 kilogram atık pili geri dönüşüme kazandırdı.

Öğrencilerden geri dönüşüme büyük katkı

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması geniş geniş katılımla gerçekleşti. Atıkların, kaynakta ayrışmasını hedefleyen Nilüfer Belediyesi’nin  Atık Pil Toplama Yarışması kapsamında 2017-2018 yılı eğitim dönemi boyunca öğrencilere atık pillerin doğaya vereceği zararlar anlatıldı.

Çevreyi korumak konusunda bilinçlenen öğrenciler eğitim dönemi boyunca doğru yöntemlerle  atık pil toplayarak okullarına getirdi. Öğrenciler eğitim dönemi boyunca topladıkları 4 bin 835 kilogram atık pili geri dönüşüme kazandırdı.  Eğitim döneminin tamamlanmasıyla birlikte yarışma da sona erdi ve en fazla atık pil toplayan okullar ödüllendirildi.

Nilüfer Belediyesi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Başkan Bozbey, öğrencileri, çevreyi korumak adına gösterdikleri  duyarlılık için kutladı ve yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Bozbey’in konuşmasının ardından dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi. Yarışma kapsamında bin 850 kilogram atık pil toplayan Koç Ortaokulu Bursa’da en çok pil toplayan okul olurken,  880 kilogram atık pil toplayan 15 Temmuz İlkokulu ikinci, 490 kilogram atık pil toplayan Abdurrahman Vardar İlkokulu da üçüncülük aldı.

Atık pil toplayarak çevrenin korunmasına katkıda bulunan ilk üç dereceye giren okullara para ödülü verildi. Birinci olan okula 1000 TL, ikinci okula 750 TL, üçüncü okula da 500 TL  verilirken, Başkan Mustafa Bozbey, yarışmaya katılan öğrencilere de hediyelerle teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X