Öğrencilerin ‘Hiç’le gelen başarısı

Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri çıkardıkları “Hiç” dergisiyle, yerelden ulusala ulaşan bir başarıya imza atıyorlar.

Öğrencilerin ‘Hiç’le gelen başarısı

DİLEK ATLI

Uludağ Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencileri Büşra Şengül, Elif Sarıarslan, Gözde Erdem, Aleyna Aktaş, Ömer Erim ve Rumeysa Oğuz’un birlikte çıkardığı “Hiç” dergisi, bir yaşına basıyor.

Kısa sürede Türkiye’nin birçok yerinden takip edilen derginin Genel Yayın Yönetmeni Büşra Şengül, “Bizler, birer edebiyat bölümü öğrencisi olarak severek çıkardığımız dergimizde okulda öğrendiklerimizi aktarmaya çalıştık. Amacımız mezuniyetten sonra da dergimizi güçlendirerek yaşatmak” diyor.

VAROLUŞÇU YAKLAŞIM…

Edebiyat hakkında konuşmayı çok seven öğrenciler olarak sıklıkla bir araya geldiklerini ifade eden Şengül, “Bu toplulukta her toplantıda bir film, bir kelime ve bir yazı tartıştık. Farklı bakış açılarına ihtiyaç duyunca dergi çıkarmaya karar verdik” diyor.

Günümüzde var olma ve kendini gösterme isteğinden kaynaklanan düşünce ve hareketler bütününden yola çıkarak derginin adını koyduklarını söyleyen Şengül, şunları kaydediyor:

“Temelde bireysel olarak var olmak ve eylem içinde olmak isteyen kişilerdik. Günümüzde bireylerin kendilerini inşa etmeye çalıştıklarını düşünerek yaptığımız her işin ‘hiç’ ile nihayetleneceğini ve tekrar başa saracağını göz önünde bulundurduk ve dergimizin adını Hiç koyduk. Her yeni sayıda bir hiç… Ama tekrar bir başlangıç…”

GÜÇLÜ İÇERİK…

Derginin içeriğini oluştururken titizlik gösterdiklerini belirten Şengül, “Üniversitede aldığımız dersler içerik oluşturmamızda çok yardımcı oluyor. Yeni öğrendiğimiz her isim bizi heyecanlandırıyor. Bunları dergide işlemek istiyoruz. Kendi donanımımız açısından da önemli. Biz edebiyatla olduğu kadar sinemayla ilgiliyiz. 5 kişilik grupta 2 arkadaşımız hikâyeleriyle katkı sağlıyor. Ben, çok kitap okuyan biri olarak inceleme yazısı, Elif arkadaşımız da incelemeler yapıp kaleme alıyor. Sinema bilgisini besleyen bir bölüm de yer alıyor dergide. Çeviriler yapıp yayımlıyoruz. Bir yılı geride bıraktık” diye konuşuyor.

İstanbul’da basılan derginin bu şehir dışında, Eskişehir, İzmir, Ankara, Trabzon, Kütahya ve Bursa’da dağıtımının gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Şengül, “Bursa’dan daha fazla diğer illerden dönüş ve eleştiriler aldığımızı söyleyebilirim” diyor.

Dergiye sosyal medya adreslerinden ulaşmanın ve 3 TL karşılığında satın almanın mümkün olduğunu vurgulayan Şengül, “İsteyen herkese kargoyla dergi gönderiyoruz. Kargo masrafını da biz karşılıyoruz. Birer öğrenci olarak büyük bir özveri bu” diyor.

Şengül, UÜ Edebiyat Fakültesi’nin kendileri için bir kaynak olduğunun altını çiziyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X