Öğrenciyi kollayan bu karar kopyalanır mı?

Daha kısa bir süre önce, üniversiteler açılırken muhalefet ülkede bir yurt kaosu estirmeye kalktı. Sokaklara öğrenci olmadığı tespit edilen kişiler salınarak, sözde yurt sıkıntısı çekildiği gerekçesiyle bank ve çim üzerinde yatırılmaya çalışıldı.Evet, bir sıkıntı vardı ama çözülemeyecek de değildi. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Öğrenciyi kollayan bu karar kopyalanır mı?

Fırsatçı ev sahipleri 1,5 yıllık üniversite boşluğunu fırsat bilip, yeniden şehirlere yığılan öğrencilere evleri fahiş fiyatlara kiralamaya kalkınca, kamu yurtlarına olan talep patladı. Böyle olunca da devlet belki de cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar yoğun kamu yurdu talebi ile karşı karşıya kaldı.

Fakat çok geçmeden sıkıntı çözüldü.

İktidar partilerinin belediyeleri devreye sokuldu. İllerde bir tek öğrencinin bile açıkta kalmaması için misafirhaneler başta olmak üzere oteller dahi kiralandı.

Örneğin; son doğu illeri programımızda gördük.

Mardin’deki uyulama hoşuma gitmişti.

Mardin Artuklu Üniversitesi kendisine ait uygulama otelinin odalarını, şehirde yurt bulamayan öğrencilere KYK’dan çıkana dek tahsis etmişti.

Hatta, burada öğrencilerle de konuştuk. Hallerinden son derece memnunlardı. Otele dönüştürülen tarihi bir taş konakta misafir ediliyorlardı.

Bursa’da da Büyükşehir Belediyesi başta TAKAV misafirhanesi olmak üzere yurt sıkıntısı çeken öğrencilere KYK’dan sıra gelene dek misafir etme karar almıştı.

Büyükşehir Belediyesi şimdi bu uygulamayı meclis kararıyla bir adım daha öteye taşıdı. Bursa’da kiralık evlerde barınan üniversite öğrencilerine yüzde 50 indirimli su aboneliği kararı aldı.

Bu da gerçekten şehrimize gelen konuk öğrencilere için büyük bir destek demek.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X