Öğretmenler ayakta: ‘Şiddet varsa ders yok’

Bursa’da bir velinin iki okul idarecisine silahlı saldırısına eğitimcilerin tepkisi sürüyor.

Öğretmenler ayakta: ‘Şiddet varsa ders yok’

DERYA DEMİR

4 eğitim sendikasına bağlı öğretmenler, benzer bir saldırının daha yaşanması durumunda işi bırakma resti çekti.

Nilüfer’de Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’na polis memuru gelen bir velinin, çocuğunun sınıfının değiştirildiği iddiasıyla tartıştığı okul müdiresi Tülay Taş ile yardımcısı Sinan Delibaş’ı tabancayla vurarak yaralaması eğitim camiasını ayağa kaldırdı.

Bursa’daki 4 eğitim sendikası (Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim Sen 1 No’lu ve 2 No’lu Şube, Eğitim Sen ve Eğitim İş) bir araya gelerek saldırıyı kınadı.

Eğitim sendikaları ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan yaklaşık iki bin öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

“OKULLARA GÜVENLİK İSTİYORUZ”

4 eğitim sendikası İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Vurulan 2 eğitimcinin durumunun iyi olduğunu ifade eden Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Numan Şeker, uygulanan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Kamu kurumlarında uygulanan şiddetin sona ermesini istediklerini dile getiren Şeker, “Bu olayın üzerinden bir gün geçmesine rağmen Milli Eğitim Bakanı henüz bir açıklama yapmadı.

Kaç eğitimcinin ölmesi gerekiyor ki Bakan’ın gündemine bu şiddet olayları girsin” diye konuştu. “Tesadüfen bu noktaya gelmedik” diyen Türk Eğitim Sen 2 No’lu Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Can güvenliği içerisinde ders anlatmak istiyoruz” diyerek şiddete tepki gösterdi. Türkoğlu, şu şekilde devam etti: 

“Okul kapılarını artık öğrencilere emanet etmek istemiyoruz, güvenlik elemanı istiyoruz. Bunun için paranız mı yok? Yüzde 7-10 oranlarında büyüyorsunuz ya nereye harcıyorsunuz bu paraları?

Şundan emin olsunlar ki tedbirsizlik yüzünden benzer olaylar yaşanırsa Bursa’da eğitimciler işi bırakacak ve okulları kapatacak.”

“KURŞUNLA VERİLEN PERFORMANS”…

Eğitimcilere yönelik şiddetin son yıllarda belirgin bir şekilde arttığının altını çizen Eğitim Sen Şube Başkanı Atakan Erdağı da, “Okullarda şiddetin ve her türlü saldırının artmasının arkasında öğretmenlik mesleğini rencide eden yaklaşım ve açıklamalarıyla mesleğimizi itibarsızlaştıran siyasetçilerin sorumluluğu var. 

Şiddet dilinizin sonucu ortadır. Kaybeden ise geleceğimizdir” dedi. Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona ise, “Bizler öğretmen düşmanı Milli Eğitim Bakanları’nın sorumsuz açıklamalarının sonucunda bunları yaşıyoruz.

Bu olayda tetiği bir öğrenci velisi çekmiş olsa bile bu saldırının failleri geçmiş dönem görev yapmış tüm Milli Eğitim Bakanları’dır.

Bu kadar saldırı yetmiyormuş gibi mesleki saygınlığımızı yok edecek ‘performans’ diye yeni bir saldırı ile karşımıza gelmeye çalışıyorlar. Alın size performans Sayın Bakan! Kurşunla verilen performansı beğendiniz mi?” ifadelerinde bulundu. 

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Öksüz de şunları kaydetti:
“Öğretmenin itibarı ülkemizin geleceğidir. Ama öğretmenin itibarına sahip çıkmayan bir milli eğitim bakanı ile karşı karşıyayız. Dün iki arkadaşımız veli tarafından kurşunlandı. Aslında bu kurşunlar bu arkadaşlarımıza değil eğitim sistemimize sıkılmıştır.” 

Açıklamanın ardından öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 20 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylem olaysız bir şekilde sonuçlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X