Bursalı iş adamı bir gencin umudu oldu…

RUMELİSİAD eski Başkanı Ömer Kumova, bağışladığı kök hücre ile 25 yaşındaki bir gence umut oldu. Genç yaşında lösemi ile mücadele etmek zorunda kalan genç ile dokusu yüzde 100 eşleşen Kumova,’hayat vermekten’ dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bursalı iş adamı bir gencin umudu oldu…

Ömer Kumova, “Lösemi tedavisi gören kardeşimize, ikinci bir yaşam hakkı verebilmek adına çaba sarf ettiğimiz sürecin son gününü büyük bir mutluluk ve umutla tamamladık. Benden alınan kök hücreyle, daha önceden yüzde 100 eşleşmenin gerçekleşmiş olduğu 25 yaşlarındaki kardeşimiz sağlığına kavuşmuş olacak. Bu eşleşme vesilesiyle, belkide yaşama devam edebilmek ile ilgili umudunu yitirmiş olan bir kardeşimizin derdine çare olabilmenin manevi hazzını yaşadım” dedi.

Vatandaşlara kök hücre bağışı konusunda çağrıda da bulunan Ömer Kumova, “Türkiye Kök Hücre Bankasındaki 1 milyon civarındaki kök hücre donör rakamının, en kısa sürede 5 milyona çıkartarak daha fazla kişiye umut olabilmek için, lütfen sizlerde kök hücre bağışı konusunda sorumluluk alınız. Şunu da unutmamak gerekir ki, bir gün bizler veya yakınlarımızda Kök Hücre Bankasından bir umutla iyi bir eşleşme haberi bekliyor olabiliriz” diye konuştu.

BAĞIŞ SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Kök Hücre sürecini de paylaşan Ömer Kumova, şunlar söyledi:

“Kızılay’a 2 tüp kan numunesi vererek sisteme bağışçı olarak dahil oluyorsunuz. Donör Bankası’nda eşleşme olduğunda size bilgi veriliyor. Sonrasında Uludağ Üniversitesi’nde yarım günlük süren bir genel check-up’tan geçiriyorsunuz.
Kök hücrenin hangi gün alınıp ihtiyaç sahibine nakil edileceği tespit ediliyor. Kök Hücre naklinin gerçekleşeceği güne, iki tarafında farklı şekilde hazırlanması programlanıyor. Covid testiniz yapılıyor. Kök hücrenin verileceği günden önceki 5 gün boyunca her sabah 06.00’da 2 adet ve her akşam 18.00’de 1 adet olmak üzere beş gün boyunca Uludağ Üniversitesi’nde toplam 15 iğne oluyorsunuz. Bu iğneler vesilesiyle kemikteki kök hücreleriniz kanınıza karışıyor. 5’nci günün ardından 4 saat süren bir Aferez işlemi ile bir kolunuzdan alınan kan, kök hücre ayrıştırma makinesinden geçtikten sonra diğer kolunuzdan tekrar size veriliyor. Bu işlem ile kanınızdan alınan kök hücreler 6 saat içinde ihtiyaç sahibinin kan dolaşımına veriliyor ve Lösemi hastasında 24 saat içinde sağlıklı hücreler oluşmaya başlayarak hızlı ve kalıcı bir iyileşme gerçekleşiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X