Onların aradığı sevgi… Türkiye’nin en büyük ‘gönüllü’ hayvan barınağı

Mudanya’daki sokak hayvanlarına kol-kanat gererek başlayan Mefaret Özmez, can dostlar için büyük mücadeleler verdi. O mücadele, Türkiye’nin gönüllüler tarafından yönetilen en büyük hayvan barınağı haline gelen Sevgi Barınağı ve PATİ-SEV’i getirdi. Bademli’deki 12 dönüm arazide 2 bine yakın köpek ve 300’ü aşkın kediye bakılıyor. Başköy’deki 50 dönümlük arazide Türkiye’nin en büyük barınağı için sanatçı Haluk Levent yardım kampanyası başlatıyor… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Onların aradığı sevgi… Türkiye’nin en büyük ‘gönüllü’ hayvan barınağı
HABERİ PAYLAŞ

Yıl 2003… Mudanya’da yaşayan Mefaret Özmez sokak hayvanlarını besleyip yaşatmak için, rahmetli olan eşiyle birlikte sokak sokak dolaşmaya başlıyor.

O süreçte…

Dönemin Mudanya Belediye Başkanı olan Erol Demirhisar’ın kapısı çalıyor. O da, Bademli’de tahsis ettiği arsayla Hayvan Barınağı oluşturuyor.

Özmez ise…

Arkadaşlarıyla Evsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’ni kuruyor ve Bademli Barınağı faaliyete geçiyor.

Dernek zaman içinde kısa adıyla PATİ-SEV olarak bilinen Patileri ve Doğayı Sevenler Koruyanlar ve Yaşatanlar Derneği adını alıyor.

Mefaret Özmez başkanlığında Beyza Gurbetçi, Sonay İleri, Erol İleri ve Nevin Mumcu yönetimi oluştururken, Halka İlişkiler Sorumluluğu’nu eski bir belediyeci Emel Erkul üstleniyor.

Ne var ki…

2009’da yağmurdan barınağı su basınca AKUT yardımıyla kurtarılıyor.

Bunun üzerine…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X