Ortak çerçeve belirlendi

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Amerika ile gerginliğe neden olan internet devlerine uygulanan vergi konusunda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ortak bir çerçeve belirlendiğini söyledi.

Ortak çerçeve belirlendi

Le Maire, Davos’ta ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Le Maire, Google, Amazon ve Facebook gibi internet devlerine ülkede elde ettiği gelir üzerinden uyguladıkları vergiden vazgeçmediklerini kaydetti. Söz konusu şirketlerin vergi ödemelerinin aralık ayına ertelendiğini ifade eden Le Maire, bu süre içinde iki ülke arasında müzakerelerin yürütüleceğini belirtti. Sorunun çözümüne ilişkin Mnuchin ile ortak bir çerçeve belirlendiğini dile getiren Le Maire, EKonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) çerçevesinde uluslararası bir çözümün bulunabileceğinin altını çizdi. Le Maire, OECD çerçevesinde bir çözüm bulunmadan söz konusu vergilerin kaldırılmayacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X