Osmangazi OKİM’le vatandaşın yanında

Osmangazi Belediyesi, istihdama katkı sağlamak amacıyla kurduğu Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM) ile istihdam seferberliğini sürdürürken, iş arayanları iş sahibi yapmaya devam ediyor.

Osmangazi OKİM’le vatandaşın yanında

OKİM’e ocak ayı itibarıyla yılın ilk 6 ayında bin 888 kişi iş müracaatında bulunurken, 245 vatandaş ise yapılan yönlendirmeler neticesinde işbaşı yaptı. Kamuda çalışmak isteyen vatandaşların sayısının bin 44 olduğu başvurular, titizlikle takip ediliyor. İstihdam edilen vatandaşların yerleştirildiği sektör ve pozisyonlar arasında fabrika, üretim, kalite kontrol, cnc operatörü, forklift operatörü, kaynak operatörü, pres operatörü, veri elemanı, ofis elemanı, yönetici asistanlığı, hasta kayıt, danışma, sekreter, satış destek, satış temsilciliği, temizlik, garson, güvenlik, şoför, tekstil sektörü (laborant), gıda sektörü (servis elemanı, aşçı yardımcılığı), turizm sektörü (resepsiyonist vb. turizm alanları), makine mühendisi yer alıyor.

​Vatandaşın belediyeleri kendilerinden bir parça olarak gördüğünü ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OKİM ile her alanda vatandaşın yanında olduklarını ve OKİM’in örnek bir istihdam merkezi olduğunu söyledi. Başkan Dündar, vatandaşın eğitim, bilgi, beceri ve donanımına uygun iş alanlarının tek tek tespit edilip işe yerleştirilme anına kadar sürecin titizlikle takip edildiğinin altını çizerken, “OKİM sistemimizde şu an 6 bin 616 aday özgeçmiş oluşturuldu ve bin 238 kişi işe yerleştirildi. Bu rakam, işe yerleştiği konusunda ulaşılan sayıyı ifade etmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X