OSMEK’te desinatörlük kursu

Osmangazi Belediyesi vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda açılan kurslara, bu yıl geleceğin mesleği olarak görülen desinatörlük kursunu ekledi. OSMEK bünyesindeki branş sayısını da 34’e yükseltti.

OSMEK’te desinatörlük kursu

Osmangazi Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ücretsiz düzenlediği OSMEK kursları, talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda, kursiyer potansiyeli de dikkate alınarak şekilleniyor. Önümüzdeki dönemde yeni branşlar ve daha güçlü bir kadroyla hizmet vermek için hazırlıkların başladığı OSMEK kurslarına, ilk kez desinatörlük kursu da ekleniyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez açılan ve özellikle lise ile yüksek okul mezunu gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Hasta Kabul Kursu ve Girişimcilik Kursu’nun ardından, önümüzdeki dönem ilk kez açılacak olan desinatörlük kursu ile açılan branş sayısı da 34’e çıkıyor. 

Eylül ayında açılması planlanan desinatörlük kursunda kursiyerlere dijital baskı, desen hazırlama ve baskı teknikleri konusunda eğitimler verilecek. Türkiye’de tekstil sektörünün kalbinin attığı merkezlerin başında gelen ve kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığı Bursa’da, özellikle sektör temsilcilerinden gelen talep doğrultusunda açılan desinatörlük kursuyla, sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm bulunurken, bir yan da işsizlik sorununa çözüm üretilerek istihdama da büyük katkı sağlanacak. Mesleki ve istihdam anlamında sektöre çok ciddi katkı sağlaması planlanan eğitimlerin 240 saat olması planlanıyor. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “OSMEK, Osmangazi Belediyesi’nin en önemli sosyal belediyecilik hizmetlerinden biri. 9 yıldır faaliyet gösteren OSMEK kurslarımıza, vatandaşlarımızın ilgisi her yıl artıyor. Gerek vatandaşlarımızdan, gerekse sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda açılan kurslarımıza katılan vatandaşlarımız, kurs süresince hem sosyalleşiyor, hem de bir meslek sahibi oluyor. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimizin neredeyse tamamı, eğitim aldıkları branşla ilgili bir işte istihdam olurken, bazı arkadaşlarımız da kendi işyerlerini açarak farklı sektörlerde hizmet vermeye başlıyor. Ben, eğitimlere katılacak olan kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X