Oturuşuyla ünlenen kedi Tombili’nin heykeli açıldı

Kadıköy Ziverbey’de bir kaldırım taşında verdiği pozuyla ünlenen kedi Tombili’nin heykeli, “unutulmaz” pozunu verdiği kaldırıma konuldu.

Oturuşuyla ünlenen kedi Tombili’nin heykeli açıldı

Kadıköy Ziverbey’de Güleç Sokak’ta yaşayan Tombili’nin 1 Ağustos’ta hayatını kaybetmesinin ardından, hayvanseverler Change.org’ta Tombili’ninheykelinin yapılması için kampanya düzenledi. 17 bin imza atılan “bıçkın”kedinin heykelinin yapılması kampanyasına, Kadıköy Belediyesi olumlu yanıt verdi. 

 

Heykeltıraş Seval Şahin tarafından gönüllü olarak yapılan heykel tamamlanarak, sokaktaki kaldırımda unutulmaz pozunu verdiği yere yerleştirildi.

 

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Başar Necipoğlu, heykelin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden 17 bin kişinin Tombili’nin heykelinin yapılması talebi olduğuna değinerek, “Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, vatandaşımızdan gelen bu talebi cevapsız bırakmadı. Kadıköy’deki hayvan dostlarımızın desteğiyle, Kadıköylü heykeltraş Seval Şahin tarafından yapılan heykeli özellikle bugün, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde bir farkındalık yaratmak amacıyla açtık.” diye konuştu.

 

Heykeltraş Seval Şahin de Tombili’nin fotoğrafını sosyal medyada gördüğünü ve çok etkilendiğini dile getirdi.

 

Kadıköylüler Tombili’nin heykeline yoğun ilgi gösterirken, heykelle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X