Özel çocukların ‘Sanat Sokağı’

Özel eğitim öğrencilerinin 6 ay süren AB Okul Ortaklığı eTwining projesi kapsamındaki Sanat Sokağı sonunda birbirinden özel tasarımlarıyla göz dolduruyor.

Özel çocukların ‘Sanat Sokağı’

Türkiye’den 10, İngiltere’den de 1 okulun katılımıyla gerçekleştirilen AB Okul Ortaklığı eTwinning Projesi kapsamındaki ‘Sanat Sokağı’ etkinliği, 6 aylık bir çalışmanın sonunda eserlerini güzel bir sergi ile gözler önüne serdi.

Yıldırım’daki Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Alternetif Baskı Öğretmeni Tülin Soydaş’ın kuruculuğunda, gerçekleştirilen özel eğitim öğrencilerinin yaptığı çalışmalardan oluşan sergi birbirinden özel tasarımlar ile dikkat çekti. Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu’nda gerçekleştirilen sergide, öğrencilerin her alanda olduğu gibi sanatsal çalışmalarda da engellerinin başarılarının önüne geçmediği görüldü. 

“NİTELİKLİ ÜRÜNLER ORTAYA ÇIKTI”…

Bursa’daki projeyi yürüten Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Alternatif Baskı Öğretmeni Tülin Soydaş, her çocuğun farklı alanda farklı yeteneklerinin olduğunu belirterek, projedeki amaçlarının, öğrencilerin var olan yeteneklerini ortaya çıkarırken sosyalleşmelerini ve yapabileceklerinin farkına varmalarını göstermek olduğunu söyledi.

Soydaş, “Altı ay boyunca kağıt hamuru, taş boyama, rölyef, seramik, ahşap tasarım, ebru gibi çalışmalar yapan öğrenciler, çok gelişmiş estetik düzeyi yüksek nitelikli ürünler ortaya çıkardılar” diye konuştu.
Özel eğitim öğrencilerinin el emeği göz nuru özel tasarımları nisan ayı içerisinde Park AVM’de gerçekleştirilecek sergi ile izlenime sunulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X