Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’nın turistik parkı buz tuttu!

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Suuçtu Tabiat Parkı buzlarla kaplandı. Yaz mevsiminde piknikçilerin yemyeşil ormanlarının içinde serinlemek için akın ettiği şelale karla kaplanına ortaya doyumsuz görüntüler çıktı.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Suuçtu Tabiat Parkı

Bursa bölgesinin en güzel şelalelerinden birisi olan 36 metre yüksekliğindeki Suuçtu Şelalesi, kış mevsiminde farklı bir görüntüye bürünüyor. Ancak bu güzellik, altına kadar girenler için hayatî tehlikeyi beraberinde getiriyor. İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan şelale, falezlerin üzerinden granit metaformik kayalar üzerinden akıyor. Şelalenin, 464 metre rakımda, Karadere içinde fay hattının çökmesi ile oluştuğu tahmin ediliyor.

Suuçtu Şelalesi Şubat-Mart aylarında daha gür akıyor. Kış mevsiminde şelalenin genişliği 30 metreyi buluyor. Sel olduğunda genişliği 50 metreye çıkabiliyor.

Drone ile parkı ve şelaleyi görüntüleyen Dağcı İsmet Şentürk, doyumsuz anlara tanıklık etti. (İHA)


Avatar Seç KAPAT
Bursa Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin toplumsal yaşama tam ve etkin
Sıradaki Haber Akondroplazi bireyler Bursa’yı gezdi