Pandemiye yenilen esnaf perişan: İşler kötü, sıkıntı çok, geçim zor!

Pandemi süreci en çok esnafı vurdu. İşyerleri müşterisiz kalırken, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özkan İlhan yaşanan sıkıntıları anlattı ve “Esnaf bu yükü daha fazla taşıyamaz” dedi. Nikah ve düğünlerin sınırlandırılıp kına-nişan-sünnetlerin yasaklanması ise 40 Oda’nın üye esnafını doğrudan etkiliyor. Üstelik esnafın kirası, stopajı devam ediyor. Kredilerin de ödeme zamanı geldi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Pandemiye yenilen esnaf perişan: İşler kötü, sıkıntı çok, geçim zor!
HABERİ PAYLAŞ

Mayıs ayından beri Heykel’e çıkıp Atatürk Caddesi kaldırımlarında yürümüyorduk. Özlediğimiz o kaldırımlarda dolaşırken anılar canlandı.

Açıkçası…

Yakın süre öncesine kadar Bursa’nın tek cazibe merkezi olduğu için gece-gündüz yoğun olan, 24 saat yaşayan kent merkezinin tenha haline alışamadık.

Kentin merkezinde trafiğin boş olması şaşırttığı gibi, uğradığımız eski dostlarla ve selam verdiğimiz esnafla sohbetlerimizden hep sıkıntı yansıdı.

Ağız birliği etmişçesine, “işler durdu, alışveriş bitti” dediler.

Gerçi…

Benzer sözler geçen yıl da “toplumun alışveriş merkezlerine yönelmesi” nedeniyle dile getiriliyordu, ama bu kez pandemi sorunu çok daha büyüttü.

İlginç bir örnek:

Pandemi sürecinde berberler kapatılınca çok kişi traş makinesi satın alıp evinde kendi kendini traş etmeye başladığı için bölgedeki berberler de boş.

Gazeteye döndük…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X