Parkinson hastası gencin azmi ve devletin şefkati

Hayat bazen acı sürprizlerle dolu. Yaşamınızın hangi bölümünde sizi ne ya da nelerin beklediğini kestirmeniz mümkün değil. Hiç ummadığınız bir anda, talihsiz bir olayla engelli kalabilirsiniz.1989‘da ailesiyle birlikte daha bebekken Van’dan Bursa‘ya göç eden ve çocukluğuyla, gençliği Orhaneli‘de geçen Faruk Zortul da onlardan biri. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Parkinson hastası gencin azmi ve devletin şefkati

Zortul’u geçenlerde Hürriyet‘teki Genç Kardelen Eğitim ve Rehabilitsayon Merkezi‘nde tanıdık.

Kurum yöneticisi Aygen Bilgiç‘in davetiyle, başına gelen talihsiz olay sonrası parkinson hastası olan, azmiyle de çevresine örnek gösterilen Faruk’un hayat hikayesini dinledik.

Faruk’un, tıpkı kopyası olan ikizi Feyyaz’ın bir kavgaya karışmasıyla birlikte hayatı değişir. Öfkeli arkadaşları Faruk’u kardeşi zannederek onu darp eder ve başına aldığı darbeyle de 1,5 ay bitkisel hayat, 7 ay da hastane süreci yaşar.

Sonrasında ise o artık yürüme ve konuşma sıkıntısı çeken parkinson hastasıdır.

Yolu bir tanıdıkları vasıtasıyla Genç Kardelen Eğitim ve Rehabilitsayon Merkezi ile kesişir. Faruk bundan sonra da azmiyle hayata tutunur.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X