Pazarda fiyatlar cep yakıyor

Kışın kendini göstermesiyle birlikte pazar tezgâhlarında etiketler de yükselmeye başladı. Fiyatı 10 liradan 15 liraya çıkan karnabahar en çok dikkat çeken ürün olurken, taze fasulye 13, mantar ise 14 liradan alıcı buldu.

Pazarda fiyatlar cep yakıyor

HATİCE DAL

Koronavirüs salgınının hız kesmeden devam etmesi ve kış şartlarının etkisini hissettirmesiyle birlikte pazar tezgahlarındaki etiketler de değişti. Pazarın zam şampiyonu fiyatı 10 liradan 15 liraya yükselen karnabahar oldu. Meyve fiyatlarındaki artış da dikkat çekti. Tuz Pazarı’nda dolmalık biber 10 lira, taze fasulye 13 lira, mantar 14 lira, kabak ve patlıcan ise 8 liradan tezgâha indi. Domates ve salatalığın 7 liradan satışa sunulduğu pazarda, havuç, pırasa ve kıvırcık 5 liradan, turp ise 6 liradan alıcısını bekledi. Yılbaşına kısa bir süre kalmasına rağmen alışverişlerin henüz başlamadığını belirten pazarcı esnafı Alaattin Yavuz, ‘’Vatandaş koronavirüs sebebiyle artık kalabalık ortamlardan kaçıyor. Alım güçleri de düştü. Bu da pazarcı esnafının işlerini çok kötü etkiledi. İşler durma noktasına geldi. Umudumuz yılbaşı alışverişlerinin biran önce başlaması yönünde” dedi. Vatandaşların ıspanak ve pırasaya yoğun talep gösterdiğini ifade eden Yavuz, tüketicilerin yüksek fiyatlardan şikayetçi olduğunu kaydetti.

NARENCİYEYE YOĞUN TALEP

Salgın nedeniyle tüketicilerin en çok narenciye ürünlerine rağbet ettiğini dile getiren pazarcı esnafı, meyve fiyatlarında herhangi bir düşüş beklenmediğine dikkati çekti. Tuz Pazarı’nda mandalina 8 liradan, portakal, elma, ayva, armut ve nar 10 liradan, muz ise 12 liradan tezgâhlardaki yerini aldı. Pazara gelen vatandaşlar, geçtiğimiz yıla göre fiyatların çok fazla arttığını vurgulayarak, yılbaşı alışverişi için bile bütçe ayıramadıklarının altını çizdi. Vatandaşlar ellerindeki torbaların her yıl azaldığına işaret etti.

Ürün Fiyat (TL)

Dolmalık biber: 10
Taze fasülye: 13
Mantar: 14
Kabak: 8
Patlıcan: 8
Domates: 7
Salatalık: 7
Havuç: 5
Pırasa: 5
Turp: 6
Mandalina: 8
Muz: 12
Portakal: 10
Elma: 10
Dere otu: 2
Ispanak: 8

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X