Pazarda ve markette yangın çıktı: Pandemi alışverişi fiyatları artırdı

Görünüşe göre, kısıtlamalar nedeniyle artan alışverişler marketlerdeki etiketleri yükseltti, ama bu artışta zincir marketlerin aralarında anlaşıp fiyatları yukarı çekmeleri de etkili. Marketlerin manav bölümlerine yaklaşmak bile çok zor. Şarküteri bölümlerinin de ondan aşağı kalır yanı yok. Özellikle yumurta, süt ve süt ürünleri ile ayçiçeği yağı fiyat etiketleri cüzdan yakacak hale geldi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Pazarda ve markette yangın çıktı: Pandemi alışverişi fiyatları artırdı
HABERİ PAYLAŞ

Günlük yaşam… Adeta tahterevalli gibi oldu. Bir şeyler yoluna girip işler düzeldiğinde, başka şeylerin düzeni bozuluyor.

Örneğin…

Kısıtlamaların sonuç verip koronavirüste günlük vaka sayıları azaldı. Fakat buna sevinemeden kısıtlama nedeniyle artan alışverişler pazarda ve marketlerde fiyat etiketlerini yükseltti.

Bunda…

Çok şubeli zincir marketlerin kendi aralarında fiyat politikası belirleyip etiketleri yükseltmeleri de etkili oldu.

İşte…

Pazardaki ve marketteki sıkıntılı tabloyu, yıllardır Bursa’daki çok şubeli zincir marketlerde her ay düzenli fiyat araştırması yapan Deniz Üzülmez’den istedik.

O da…

Bu hafta başında marketlerde yaptıkları fiyat araştırması listelerini gönderdi.

Buna göre…

Marketlerin manav bölümündeki bu haftanın fiyatları şöyle:

Kuru soğan 2-5 lira, patates 3-4 lira, kırmızıbiber 9-12 lira, pırasa demeti 4-6 lira, domates-çeri 10-14 lira, domates 6-8 lira, patlıcan 4-6 lira, kabak 3-5 lira, sivribiber 9-12 lira, salatalık 6-10 lira, dolmalık biber 7-12 lira, taze fasulye 19-28 lira, elma 4-7 lira, mandalina 3-6 lira, portakal 5-7 lira, ayva 6-10 lira, kestane 25-35 lira, üzüm 15-20 lira, havuç 3-6 lira, turp 4-7 lira, maydanoz 2-3 lira, yeşil soğan 2-4 lira, karnabahar 5.50-7 lira ıspanak 5 lira.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X