‘Pensilvanya bundan sonra aldatamayacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pensilvanya’nın ‘paralel devlet’ ile Türkiye’yi idare etmeye kalktığını belirterek, “Bu oyunlara gelmeyelim, yıllarca aldattılar ama bundan sonra yapamayacaklar” dedi.

‘Pensilvanya bundan sonra aldatamayacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiğini her zaman söylediğini belirterek, “Bu kardeşinizin sultanlık derdinde olduğunu iddia edenler, yıllarca buralarda ağalık postu sattılar. Ben ne ağayım ne sultanım. Hizmetkarım” dedi. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 96 oranla en çok oy aldığı Adıyaman’ın Sincik ilçesinde halka hitap etti. 

Sinciklilerin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Erdoğan, “Sizler aslında birçok şeyi yıkmıştınız çünkü inanıyorum ki Sincik tabuların yıkıldığı yerdir. İnanıyorum ki Sincik, kardeşliğin egemen olduğu bir yerdir. Bizim kardeşliğimiz karındaşlıktan gelmiyor, bizim kardeşliğimiz ‘ancak inananlar kardeştir’ ilkesinden geliyor” dedi. 

“Birileri benim sultan olmak gibi derdimin olduğundan bahsediyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi: 

“Bu fakir hiçbir zaman sultan olmanın gayreti içinde olmadı. Tam aksine her zaman meydanlarda, ‘Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz’ demişizdir. Bu kardeşinizin sultanlık derdinde olduğunu iddia edenler, yıllarca buralarda ağalık postu sattılar. Ben ne ağayım ne sultanım. Hizmetkarım. Meydanlarda hep ‘Gün ola harman ola’ dedim. Biz de ölecek miyiz? Hoca efendi musalla taşında duayı yaparken, ‘cumhurbaşkanı niyetine’ diyecek mi, ‘başbakan niyetine diyecek mi’, ne diyecek? ‘Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine’. Ondan sonra da 2-2,5 metreküplük mezara gömecekler, bırakıp gidecekler. Eğer bu millete hizmetkar olabilmişsen, dünyanın mazlumlarına, mağdurlarına hizmetkar olabilmişsen, elini oralara uzatabilmişsen, bu gökkubbede hoş bir seda bırakabilmişsen ne mutlu sana.” 

Erdoğan, Nissibi Köprüsü’nün açılışını yapacaklarını belirterek, “Ne çileler çekti bu Adıyamanlı, Şanlıurfalı, Diyarbakırlı değil mi? O sorunu da çözmek bize nasip oldu elhamdülillah. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz böyle yürüdük bu yolda” diye konuştu.

Siyasette yola çıkarken eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, tarım, enerji dediklerini ve her yere ulaştıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Eğitimde, ah benim başörtülü kızlarım, ben bir imam hatipliyim. Dört yavrum var, dördü de imam hatipli, ikisi kız, ikisi erkek. Benim kızlarım kapılardan geri döndürüldüler, okullara sokulmadılar. Erkek evladımın biri katsayıdan dolayı sokulmadı, mecburen yurtdışında okudular ve oralarda en yüksek puanları alarak, en ileri, en saygın üniversiteleri bitirdiler.

“Zaten senin Kur’an ile ne alakan var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin, “Bizim Kabemiz Taksim” dediğini, CHP’nin de geçmişte “Kabe Arap’ın olsun, bize Çankaya yeter” dediğini” anlatarak, “Bizim bir Kabemiz var, o da Mekke’de” şeklinde konuştu.

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Kur’an-ı Kerim’in Kürtçe 10 bin mealini hazırlattığını ve bir tane de kendisine gönderdiğini belirten Erdoğan, “Gittiğim yerlerde gösteriyorum. Bundan Beyefendi rahatsız olmuş, ‘Diyanet bundan bir tane senin için hazırladı’ diyor. Zaten senin Kur’an ile ne alakan var” diye konuştu. 

Kur’an’ın dilinin Allah’ın dili olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Çok anlamlıdır bu, Rabce. Buna sorsan, bu belki de der ki, ‘Kur’an Kürtçe inmiştir’. Diyanet Güneydoğu Anadolu’ya ve kısmen Doğu Anadolu’ya 10 bin Kürtçe mealli Kur’an gönderdi. Diyanet bu kadar güzel bir görev ifa ediyor, Beyefendi bundan rahatsız oluyor” dedi.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkçe bilmeyen, Kürtçe bilenlerin ayetin anlamını öğrenmesi için Kur’an hazırlatmasının takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır’daki bir müftünün HDP’den aday olduğunu anlatan Erdoğan, “O ne diyor? ‘Benim partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine oradan aday olurum’ diyor” ifadesini kullandı.  

“Firavunların karşısında eğilmeyiz”

“Kürt kardeşlerime sesleniyorum 7 Haziran bir dönüm noktasıdır” diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sizleri tehdit edenler olabilir, korkutmak isteyenler olabilir. Zira bunlar işte Diyarbakır’da 6, 7, 8 Ekim olaylarında biliyorsunuz 50’ye yakın gencimizin maalesef ölümüne neden oldular ve Yasin Börü’yü 5. kattan attılar. Ondan sonra da başını, gövdesini adeta taşlarla ezdiler. Yasin Börü de Kürt’tü. Hani sizin Kürtlere saygınız vardı. Şimdi bakın bugün bir gazetede o evlatları öldürülen anneler bu terör örgütünün arkasında olan partinin başkanlarına lanet ediyorlar, beddua ediyorlar. Niye? ‘Bizim evlatlarımız bunların yüzünden öldü’ diyorlar.”

Erdoğan, konuşması sırasında vatandaşın tezahüratları üzerine, “Hiç endişeniz olmasın. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükuda eğiliriz, biz firavunların karşısında eğilmeyiz” dedi.

Dün Bosna Hersek’te olduğunu ve orada “Mısır’da ben Sisi’yi Cumhurbaşkanı olarak tanımıyorum” dediğini anımsatan Erdoğan, “Benim indimde Mısır’ın Cumhurbaşkanı yine içerideki Mursi’dir. İdama mahkum etmişler. İdama mahkum etseniz ne yazar. Onların idamı bile şahsiyetlidir, onurludur. Biz bu yola böyle çıktık, böyle yürüyeceğiz” diye konuştu.

Rabia işareti yaparak, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusunu dile getiren Erdoğan, “Paralel devlet diye bir şey çıkmış. Onun ne anlama geldiğini biliyorsunuz. 7 Haziran onlarla da hesaplaşma günüdür. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

İlk kez bir Cumhurbaşkanı ağırladı

1990 yılında ilçe statüsü alan Sincik ilk kez bir cumhurbaşkanı ağırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşekkür için geldiği Adıyaman’ın Sincik ilçesi 10 Ağustos 2014’te yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a yüzde 96 oranında destek vermişti. Bu oranla Sincik, Erdoğan’a en yüksek destek veren ilçeler arasında ilk sırada yer aldı.

Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, halka hitap ettiği Turgut Özal Bulvarı’nın etrafındaki binalara “Büyük Başkan Hoşgeldiniz”, “Sayın Başkanımız şampiyon ilçemize hoşgeldiniz” yazılı pankartlar asıldı. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına ait otobüsün üzerinde konuşmasını yaptı. Birçok vatandaş evlerinin balkonundan Erdoğan’ı dinledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X