PKK yanlısı öğrenciler kampüsü savaş alanına çevirdi

Mersin Üniversitesinde bir grup öğrencinin düzenlediği bir etkinliği provoke etmek isteyen PKK yanlısı öğrenciler, Çiftlikköy kampüsünü savaş alanına çevirdi.

PKK yanlısı öğrenciler kampüsü savaş alanına çevirdi

Çevik kuvvet polisine taş, sapan, şişe ve havai fişekle saldıran PKK yandaşı gruba, gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale edildi. Bir grup öğrenci Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde Hüseyin Nihal Atsız’ı anma etkinliği düzenledi.

Bu arada etkinliği provoke etmek isteyen terör örgütü yanlısı öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak terör örgütü lehine slogan atıp protesto gösterisinde bulundu. Sık sık dağılmaları yönünde uyarılan gösterici öğrenciler, çevik kuvvet polislerine taş, sapan, şişe ve havai fişekle saldırdı. Kaldırım taşlarını sökerek polise fırlatan göstericiler, sınıflardaki masa ve sandalyeleri dışarı çıkararak kendilerine barikat yaptı.

Polis, gruba gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ile kampüsün üst kısımlarına kaçan göstericiler, burada yüzlerini bezle kapatarak yoldaki çöp konteynerlerini ateşe verdi. Taşlı saldırılara devam eden göstericiler çevik kuvvet polislerinin müdahalesiyle ormanlık alana kaçtı.

Polis, zırhlı araçla ormanlık alanda peşine düştüğü göstericilerden 14’ünü gözaltına alırken, olaylar sırasında iki polis atılan taşlardan yaralandı. Olay nedeniyle kampüste park halindeki çok sayıda araç hasar gördü.

Gözaltına alınan öğrenciler emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X