Polise inat okula akülü arabayla gidiyor

Trafik kontrolünde alkol muayenesi yaptırmayı reddettiği gerekçesiyle ehliyetine el konulan ABD’li öğrenci Tara Monroe, ilginç bir protestoya imza atıyor.

Polise inat okula akülü arabayla gidiyor

Texas State Üniversitesi’nde okuyan 20 yaşındaki öğrenci, polisin kararının haksız olduğunu iddia ediyor ve bu kararı protesto etmek için okula her gün pembe renkli akülü arabayla gidiyor.

 

 

Bu aracı kullanırken çektiği kareleri sosyal medya hesabından paylaşan genç öğrenci, şu sıralar kentte en çok konuşulan kişiler arasında.

 

İnternetten 60 dolara satın aldığı araba ile bu kadar büyük bir ilginin odağına oturacağını beklemediğini ifade eden öğrenci, akülü arabasıyla saatte 5 mil (8 km) hıza ulaşabildiğini ve kampüs içindeki maksimum hız sınırının saatte 15 mil (24 km) olmasından dolayı ceza almak gibi bir çekincesinin olmadığının altını çiziyor.

 

12 voltluk bir bataryaya sahip aracını park alanına bırakmaktan çekinmeyen Monroe’nun ehliyetine Mart ayında el konulmuş, genç öğrenci ailesinin 3 bin dolarlık kefalet ücretini ödemesi sonucu serbest bırakılmıştı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X