Protokol Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte İnegöl protokolü, İsaören İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. 16 günlük sömestr tatili öncesi, İnegöl’de bugün 60 bin öğrenci karne aldı.

Protokol Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

9 Eylül 2019 Pazartesi günü ilk ders ziliyle başlayan 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi. 16 günlük yarıyıl tatili öncesi İnegöl’de 60 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. İnegöl protokolü de karne dağıtımı için İsaören İlk ve Ortaokulu’ndaydı. Törene; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, Jandarma Komutanı Ferruh Maden, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çakmak katıldı.

59 BİN 626 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen karne programında açılış konuşmasını Okul Müdürü Nazım Adal yaptı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru kürsüye çıkarak karne törenine ilişkin bilgiler verdi. Doğru, “2019-2020 eğitim öğretim yılının 1. dönemini bugün itibariyle çok şükür sıkıntısız bir şekilde tamamlıyoruz. İlçemizde okul öncesinde 4 bin 848, ilkokul düzeyinde 20 bin 998, ortaokul düzeyinde 19 bin 744, lise düzeyinde ise 14 bin 046 olmak üzere toplam 59 bin 626 öğrencimizle karne heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm eğitim camiasına, velilerimize karne tatilinin hayırlı olmasını diyorum. Bu dönemin başarılı, mutlu ve huzurlu bitirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER BİZİM GELECEĞİMİZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise öğrencilerin geleceğimiz olduğunu ifade ederek, “Bugün öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak için bir aradayız. Onlar bizim bugünümüz, yarınımız, geleceğimiz… İnsana yapılan yatırım en değerli hizmettir diye düşünüyorum. Tabi Milli Eğitim Bakanlığımız, Müdürlüğümüz uhdesinde yürütülen bu çalışmalar neticesinde ben inanıyorum ki ailede alınan eğitim, okulda inşa edilen eğitim ve sonrasında gerçekten başarılı nesillerin ortaya çıktığını hep birlikte göreceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZE İNANIYORUZ

“Gönül arzu ediyor ki böyle belediyecilik gözüyle baktığımızda sokakları pırıl pırıl, kirletmeyen insanların olduğu, beraberinde beşeri ilişkiler noktasında birbirlerini kırmayan, incitmeyen, huzur içerisinde yaşayan, kurallara riayet eden güzel bir toplum haline dönüşmeyi arzu ediyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, şöyle devam etti: “Bunun için de tabi temelde eğitim ailede başlıyor. Annelerimiz, babalarımız, sonra okullarda öğretmenlerimiz, idarecilerimizin ortaya koyduğu öğretilerle inşallah biz bu güzel hedeflere başta şehrimizde olmak üzere ülkemizde de varacağız. Biz öğrencilerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Onlar bizim başımızın tacı. Kurum olarak bizlerin de elimizden gelen ne varsa onları yapmaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Tabi şimdi onlar için eğlence vakti. İnşallah kaliteli, nitelikli güzel bir tatil dönemi olsun öğrencilerimiz için. Karne notları benim için hiç önemli değil. Önemli olan bunlardan dersler çıkararak bir sonraki dönemde bunları telafi edecek hamleler içerisinde olmak. Başarısız çocuk yok. Her şey çok çalışmaktan geçiyor. Yapılan araştırmalar da çok çalışanın başarılı olduğunu gösteriyor. Alınan karnelerin hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Şükrü Görücü de “Çocuklarımızın sevinçlerine ortak olmak için buradayız. Şehit askerlerimizi rahmetle minnetle anıyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Ne yaparlarsa yapsınlar inadına millet bu ülkeye sahip çıkacak. Bu millet en zor zamanda bile bağımsız olmayı başarmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler gösterilerini sahneledi. Daha sonra protokol üyeleri, sınıflara geçerek öğrencilerin karnelerini dağıttı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X