‘Psikodiyet’ ile sağlıklı yaşam

Sağlıklı ve iyi bir yaşama sahip olmak isteyenler için formüller sunan Tham İyi Yaşam Çözümleri Merkezi, Türkiye’de ilk defa ‘psikodiyet’ yöntemini uygulayarak sağlıklı beslenme ve kilo verme konusunda danışanlarına rehberlik ediyor.

‘Psikodiyet’ ile sağlıklı yaşam

Dilek Atlı

Psikolog Gizem Bakioğlu Kılıç ile diyetisyen Özlem Uyanık Ökesli, Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemle psikolog ve diyetisyen hizmetini bir araya getirdi.

Psikodiyet adı verilen yöntemle danışanlara sağlıklı beslenme ve kilo verme konusunda rehberlik eden uzmanlar, 2012 yılında ortaya koydukları ‘psikodiyet’ kavramıyla kişiye özel sağlıklı ve iyi yaşam formülleri geliştiriyor.

‘TAM OLMA HALİ…’

Psikoloji olmadan sağlıklı beslenmenin kendi mucizesini tam olarak gerçekleştirmediğinin altını çizen psikolog Kılıç, “Bu yöntemde danışanlarımızı psikolog desteği olmadan diyet danışmanlığına kabul etmiyoruz. Sadece diyet danışmanlığı ile bireylerin yaşamlarındaki ideal kiloya ulaşacaklarına ya da ulaşsalar da bu kiloda kalacaklarına inanmıyoruz. Sağlıklı yaşam tarzını hayatlarında uygulamak sadece diyetisyen kontrolüyle tam olarak gerçekleşmiyor. Yarım kalıyor. Biz, tam olma halini önemsiyoruz” diye konuştu.

Bireylerin çocukluktan gelen beslenme yanlışlıklarına değinen Kılıç, “Psikodiyet sistemindeki psiko kısmı, bireyin bu yanlışlıkları edinme nedenlerini ve yanlışı ortadan kaldırmayı engelleyen psikolojik faktörlerini içeriyor” dedi.

Uzun süre mutsuz olan, kendini değiştirmek isteyen ama tıkandığı noktalar olan bireylerde destek aldıkları bir cihazları olduğunu sözlerine ekleyen Kılıç, şunları dile getirdi:

“Biofeedback adını verdiğimiz bu cihaz, elektrik akımı aracılığıyla 12 bin parametrede tarama yaparak kişinin ihtiyaç duyduğu ya da eksikliğini hissettiği her neyse onu tespit ediyor. Aynı elektrik akımıyla titreşim yaratarak, o eksikliğin giderilmesi için kullanılıyor. Alternatif tıp alanında sık başvuruluyor. Örneğin, kilo vermeye dirençteki blokajı gidermekte, panik atakta, migrende, sınav stresinin giderilmesinde yardımcı oluyor. Hücre taramasıyla yapısı bozuk olan hücrelere gerekli titreşimle fayda sağlıyor.”

BESLENME VE PSİKOLOG DANIŞMANLIKLARI…

Özlem Uyanık Ökesli, psikolog ve diyetisyenin çözüm ortakları olarak danışanlarına sağlıklı beslenme ve kilo verme konusunda rehberlik etmeyi temel aldıklarını vurgulayarak, “Birçok kurum çatısı altında psikolog ve diyetisyen hizmeti veriliyor. Ama Tham’da ise uygulanan psikodiyet sisteminde birlikte hareket edilerek danışanlara hizmet sunuluyor” dedi. Beslenme sisteminin değiştirilmesinin kolay olmadığını ifade eden Ökesli, “Beslenme alışkanlıklarını düzeltmek, davranış değişikliği istiyor. Bunu sağlayacak kişi de bir psikolog oluyor. Diyetisyen de sağlıklı beslenme yollarını hayata geçirilmesi konusunu ele alıyor” dedi.

Sadece kilo kontrolü sağlamak isteyenler ile kilo vermek isteyenlerin bu sistemden yararlanmadığını vurgulayan Ökesli, “Hamilelikte doğru beslenme, çocuklara ve üniversite sınavına hazırlananlara beslenme ve psikolog danışmanlığı gibi konuları da ele alıyoruz. Kurumlarla da çalışıp, iş hayatında doğru beslenme ve iyi yaşam rehberliği yapıyoruz” dedi.

TEK ÇATI ALTINDA TAM BİR YAŞAM…

Tham İyi Yaşam Çözümleri Merkezi İletişim Danışmanı Zeynep Terzioğlu, danışanların psikoloji, diyet, spor, doğru beslenme, zamanı paylaşma ve iyi olanı düşünme sayesinde yaşam kalitesini yükseltebileceğini belirtti. Terzioğlu, şunları kaydetti:

“Tham Kafe’de konuklarımız öneride bulunduğumuz yeme biçimlerini ve lezzetleri bulabiliyor. Tham Dükkân’dan ise bu gıdaları satın alabiliyor. Kendi reçetemizle üretilen granolalar, zeytinyağı, özel formüllü cipsler, tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar… İzinler alınarak, doğal ürünler kullanılarak butik üretim gerçekleştiriyoruz. Bioanaliz uygulama hizmeti ve detaylı vücut analiz ölçüm hizmetinin yanı sıra spor önemsediğimiz bir konu. Danışanlarımız antrenörleriyle spor stüdyomuzda çalışma imkânı buluyor. Yoga, mandala, taş boyama, fitoterapi, çiçek ekme ve bireyin kendi bahçesini oluşturma gibi konuları içeren birçok atölye programımız da başladı. Tham çatısı altındaki hizmetler, yaşadığımız dünyanın gerçeği ve Bursa ölçeği dikkate alınarak belirlendi.”  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X