Radikal öneri: Depremin yıkıcı etkisinden korunmak ‘milli güvenlik’ sorunu olmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, önemli açıklamalar yaptı.

Radikal öneri: Depremin yıkıcı etkisinden korunmak ‘milli güvenlik’ sorunu olmalı!

Pandemiyi görünce tüm dikkatimizle hayatta kalmaya yoğunlaştık. Oysa, en az pandemi kadar ölümcül solan bir sorunumuz daha var: Depremin yıkıcı etkisi.

İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Albayrak adeta çığlık gibi bir değerlendirmeyle, depreme dayanıklı yapılar için çağrılar yaptı. Yanlışları tek tek sıralarken, neler yapılması gerektiğine dair örnekler de verdi. “Ülke toprakları inşaat sektörünün arazisi görülmemeli” diyerek de inşaat sektörünü uyardı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Başkan Albayrak’ın açıklamalarına yer verdi.

Radikal öneri: Depremin yıkıcı etkisinden korunmak ‘milli güvenlik’ sorunu olmalı!

Gerçek olan şu… Tüm dünya pandemiye yoğunlaştı. Türkiye de mart başından beri hayatta kalmak adına salgınla mücadele önlemleri alıyor.

Oysa…

Kıtaları birleştiren coğrafyamızda pandemi kadar, hatta bir defada daha fazla can kaybına yol açabilen deprem gerçeği var.

Salgına karşı hayatta kalabilme mücadelesi verirken, zaman zaman farklı bölgelerdeki sarsıntılarla kendini anımsatsa bile depreme karşı hayatta kalabilmek için yapmamız gerekenleri unutur gibi oldu.

İşte…

O gerçeği, 17 Ağustos Gölcük depreminin 21. yıldönümü yaklaşırken İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak anımsattı.

Üstelik…

Her biri çığlık gibi cümlelerle ve en radikal öneriyle sesini yükseltti:

“Sürekli fayları ve depremi konuşmak insanları depremin yıkıcı etkisinden korumaz, korumuyor. Geniş bir seferberliğe ve işbirliğine ihtiyaç var. Konu kesinlikle milli güvenlik sorunu olarak ele alınmalı.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X