‘Rakamlar umutlarımızı güçlendirdi’

Ticaret Bakanlığı, Genel Ticaret Sistemi (GTS) ve Özel Ticaret Sistemi (ÖTS) ışığında Haziran ayı ithalat ve ihracat verilerini açıkladı.

‘Rakamlar umutlarımızı güçlendirdi’

GTS kapsamında genel ihracat ve ithalat rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanlığı, haziranda ihracatın geçen yılın aynı ayına göre % 15,77 artarak 13 milyar 469 milyon dolar olduğunu belirtti. İhracat rakamlarını değerlendiren Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, ihracatta yaşanan tablonun sevindirici olduğunu söyledi. Başkan Çevikel, bu rakamlarda alınan ekonomik tedbirlerin de etkisinin olduğunu hatırlattı. Çevikel, ‘Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 15,77 artarak 13 milyar 469 milyon dolar olurken, ihracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 82,61 seviyesine yükseldi. DOSABSİAD olarak 5 milyar dolar ihracat hacmine sahibiz. İhracat rakamları bizleri umutlandırdı. Yeni dünya düzenine ayak uydurarak e-ticarete ağırlık vermek için altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık’ dedi.

İHRACATÇI FİRMALARA DESTEK…

İhracatçılara yönelik yapılan desteklerle ilgili de açıklama yapan Başkan Çevikel, ‘Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı Eximbank’ın ihracatçılara kredi geri ödemelerinde 6 aya kadar vadelerin uzatması, ihracat taahhüt kapatma sürelerinin de 2 yıldan 3 yıla çıkarılması önemli adımlardı. Sigortalı Alacağın Teminata Dayalı Kredi Programı ile ihracatçı firmaların, sigorta kapsamındaki alacaklarını teminat kabul edip, sevkiyat vadesinden bağımsız 1 yıla kadar finansman desteği sağlanırken, firmaların vadeli satış imkanlarının arttırılması ve nakit akışlarının rahatlatılmasına imkan sağlandı. Yurtdışı Teminat Mektubu Programı başlatıldı. Bunların tamamı ihracatçının elini güçlendirdi’ açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X