Ramazan ayının ilk cuması Ulucami doldu taştı

Ramazan ayının ilk cuma namazında Bursalılar camilere akın etti. Cuma namazı sebebiyle okunan hutbede de Ramazan ayı ve orucun faziletleri anlatıldı.

Ramazan ayının ilk cuması Ulucami doldu taştı

Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da, Ramazan ayının ilk cuma gününde vatandaşlar başta tarihi camiler olmak üzere bütün camilere akın etti. 

Özellikle Ulucami başta olmak üzere tarihi camilerde vatandaşlar yağmurunda etkisiyle yer bulmakta zorlandı. Yıldırım, Yeşil, Muradı Hüdavendigar gibi büyük camilerde de yoğunluk yaşandı. 

Ramazan’ın getirdiği manevi ortamda ilk cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, namazı eda etmenin huzuruyla camiden ayrıldı. Ramazan ayının bereket ve huzur ayı olduğunu ifade eden Bursa İl Müftüsü Dr. Mehmet Emin Ay, “Gönülden inanarak tutulan oruç, insanda sabır, kanaat, azim gibi güzel hasletlerin belirgin hale gelmesine, bu vesile ile yoksulların durumlarını düşünüp anlamaya, muhtaçlara yardım ve şefkatle yaklaşmaya sebep olur. Diğer yönden gerçek manada tutulan bir oruç kişiyi, haset, kin, kıskançlık gibi insanları huzursuzluğa sevk eden kötü duygularından kurtarmak için çok etkili ilahi bir emirdir” dedi.

Cuma namazı sebebiyle okunan hutbede de Ramazan ayının faziletlerinden bahsedildi. Özellikle bu ayda insanların açlıktan dolayı sinirlerine hakim olamadığının dikkat çekildiği hutbede, insanların birbirine şefkatle yaklaşma ayı olduğunu açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X