Referans Grup’tan büyük atılım

Robotik teknoloji ile el değmeden günlük 150 bin taşıma yemek kapasitesi olan Referans Grup’un yeni fabrikası NOSAB’ta hizmet vermeye başladı. Ülkede ilk ‘Covid Belgesi’ sahibi catering firması olan Referans, 7 bin 500 metrekarelik alanda çalışmalarını sürdürecek.

Referans Grup’tan büyük atılım

DERYA DEMİR PINAR

Referans Grup, Avrupa’nın en büyüğü olma özelliği taşıyan yeni catering fabrikasının açılışını dün gerçekleştirdi. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Referans Catering, kullandığı robotik teknoloji sayesinde el değmeden yapılan yemekleri müşterileriyle buluşturmaya devam edecek. Şirket, 150 bin taşıma yemek kapasitesi ve yerinde üretimle fabrikalar, hastaneler ve iş yerlerinin ihtiyacına cevap vermeyi sürdürecek.

Referans Grup Yönetim Kurulu Başkanlarından Salim Usta, açılış törenindeki konuşmasında son 2 yılda yaşanan olumsuz sürece rağmen yatırımlarını tamamladıklarını söyledi. Firma olarak teknoloji ve hijyen bakımından sayılı yatırımlardan birini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Usta, ‘’Bu yatırım hizmet verdiğimiz kurum ve kuruluşlara göstermiştir ki, biz de en az yurtdışında aynı sektörde hizmet veren firmalar kadar kayda değer yatırımlar yapabilmekteyiz. Yerliyiz ve milliyiz. Bununla gurur duyuyoruz. Şimdi kaliteli ve güvenilir hizmet vererek, Türkiye ile Bursa’nın bize güvenlerine karşılık verme zamanı” dedi.

ÇÖZÜM ORTAĞI OLUYORUZ

Referans Grup Yönetim Kurulu Başkanlarından Yusuf Yarar da, yaklaşık 25 yıldır sektörde hızlı bir şekilde büyüyerek hizmet vermeye devam ettiklerini dile getirdi. Bin 100 çalışanla güçlerine güç kattıklarının altını çizen Yarar, firmanın her kademesinde yetkin ve eğitimli bir kadro olduğuna dikkati çekti. Yarar, ‘’7 bin 500 metrekarelik alanda, günlük 150 bin kapasiteli fabrikamızla müşterilerimizin çözüm ortağı oluyoruz. Geleneksel mutfak lezzetlerine sahip çıkarak, insanların sağlığını önemsiyoruz. Tüm dünyanın zor bir sınavdan geçtiği bu günlerde bizler gücümüze inanıyor, duruşumuzdan taviz vermeden tamamen yerli sermayeyle ülke ekonomisine katma değer sağlıyoruz” diye konuştu.

‘COVİD BELGELİ’ İLK CATERİNG FİRMASI

Şirket adına daha büyük hayallerinin olduğuna işaret eden Yarar, değişen dünyaya göre çalışmalarına yön verdiklerini kaydetti. Değişimle birlikte roller ve sorumlulukların da farklılaştığına vurgu yapan Yusuf Yarar, şöyle devam etti: ‘’Amaç artık para kazanmak ya da kâr elde etmek değil, şirketlerin toplumsal sorumluluklarını doğru bir şekilde yerine getirmek. Firma olarak kurumsal beslenme sektörüne hizmet ederken, insan sağlığını önemseyerek tüm faaliyetlerimizde üstün kalite yaklaşımını ön planda tutuyoruz. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından güvenli üretimimizin tescillendiği ‘Covid Belgesi’ alan ve ülke çapında hijyen kalitesini ön plana çıkaran ilk firmayız.”

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez de, yeni fabrikanın hayırlı olmasını dileyerek, firmanın onaylanan HES projesi ile bölgede güneş enerjisiyle çalışmalarını yürüten ilk fabrika özelliği taşıdığını anlattı. Açılışta, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile Bursa milletvekilleri ve iş dünyasından çok sayıda isim hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X