Ritmin enerjisiyle kodluyorlar

Bursalı iki öğretmen, geliştirdikleri ‘Ritmin Enerjisiyle Kodluyorum’ projesiyle; Bursa, Muş, Adana, Şanlıurfa ve Bitlis’te 3 ila 8 yaş aralığındaki 124 çocuğun duygu ve düşüncelerini dans ve ritim eşliğinde ifade ederek müzik ve kodlamayla bilgiye ulaşmalarını sağlıyor.

Ritmin enerjisiyle kodluyorlar

Kestel Anaokulu öğretmeni Özlem Gündüz ile Şehit Emre Karaaslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Gülnur Velioğlu, hayata geçirdikleri ‘Ritmin Enerjisiyle Kodluyorum’ projesiyle, günümüzdeki teknolojik gelişmelerin temelinde yatan kodlamayı oyun ve müzikle öğrencilere aşılamaya çalışıyor. Projeyle; Bursa, Muş, Adana, Şanlıurfa ve Bitlis’te 3 ila 8 yaş aralığındaki 124 çocuğun duygu ve düşüncelerini dans ve ritim eşliğinde ifade ederek müzik ve kodlamayla bilgiye ulaşmaları sağlanıyor. Proje kurucularından Kestel Anaokulu öğretmeni Özlem Gündüz, gelişen teknoloji ile çocuklarda dikkat dağınıklığının arttığı, odaklanma probleminin yaşandığı ve zihinsel süreçlerde gerilik oluştuğunun gözlendiğini belirterek, bu nedenle öğrencilerde günümüz koşullarına oryantasyonlarını desteklemek, müzik ve kodlama ile bilgiye ulaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

OKULDAN UZAK KALMIYORLAR

Çalışmayla ilgili billgi veren Gündüz, “Projede amacımız çocuklarda dikkat, algı, odaklanma, matematik becerileri ile görsel hafızayı güçlendirme, yorumlama yeteneklerini destekleme, müzik ve ritimle kendi kültürel ve evrensel müzik dilini tanıma, modern dans tekniklerini öğrenme, ritim ve tartım aletlerini tanıma, duygu ve düşüncelerini dans ve ritim eşliğinde ifade ederek içsel zekanın gelişimini desteklemek. Merak duygularını canlı tutmak ve bilgiye giden yolda öğrenme için en değerli unsur olan zihinsel süreçlerini zenginleştirmek. Aynı zamanda Atatürk’ ün fikirlerini benimseyerek gerçek Atatürkçülük ruhunu yaşatmayı hedefledik. Projemiz pandemi döneminde öğrencilerimizin okuldan uzak kalmamalarını sağlarken, onların hem eğlenip hem de öğrenmelerine destek oluyor” dedi.

UZUN SOLUKLU BİR PROJE…

Bu çalışmayla öğrencilerin müzik ritim duygusunu geliştirmelerine destek olduklarını belirten Gündü, “Günümüzün teknolojik gelişmelerinin temelinde yatan kodlamayı oyun ve müzikle öğrencilere aşılamaya çalışıyoruz. Projemizde ülkemizin farklı illerinden öğretmen ve öğrencilerle beraber yürütüyoruz. Projemize uzman kişilerden müzik etkinlikleri ve kodlama etkinliklerine yer verdik. Projemiz kasım- mayıs ayları arasında uzun soluklu bir proje olacak. Öğrencilerimiz ritim ve tartım aletlerini tanıdılar, kodlamayı öğreniyorlar. Projemizde çeşitli okul öncesi seviyesine uygun kodlama oyunları geliştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin gelişimini desteklerken aynı zaman da öğretmenlerimizin de kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçladık” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X