Romanların sesi olacak

Türkiye’nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu, Romanların sorunlarını Meclis’e taşımaya hazırlanıyor.

Romanların sesi olacak

Purçu’nun genel seçimde CHP’den İzmir Milletvekili seçilmesi, kentteki Roman mahallelerinde sevinçle karşılandı. Ege Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara teşekkür ziyaretinde bulunan Özcan Purçu, Roman milletvekili olarak Meclis’e girecek olmaktan dolayı çok onurlu ve gururlu olduğunu, yaşadığı mutluluğu tarif etmesinin mümkün olmadığını belirtti. Sorumluluğunun farkında olduğunu, elinden geldiğince vatandaşlara hizmet etmek için çalışacağını dile getiren Purçu, şunları söyledi:

‘Türk demokrasisi açısından bir tarih yazıldı. 92 yıllık bir tarih sürecinde farklı bir devrim yapıldı, Roman kökenli bir kişi TBMM’de görev alacak. Bir Roman Meclis’e gidip yemin edecek ve görev yapacak. Avrupa’da da prestijimiz yükselmiş oldu. Roman kökenli birisi milletvekili oldu. Avrupa Komisyonu’nda görevli olduğum için 12 yıldır bunun acısını çekiyordum, artık çok rahatladım. Avrupa Konseyi’nden de bazı büyükelçilikleri de arayıp, tebrik ettiler.’

CHP’den İzmir milletvekili seçilen Özcan Purçu, Aydın’daki babasının ve kayınpederinin evlerini ziyaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X