Rusya, ABD’ye haber vermeden vurdu

Akdeniz’de konuşlu Rus savaş gemilerinden ateşlenen füzelerle, Suriye’deki DEAŞ komuta merkezleri hedef alındı. Türkiye ve İsrail’i önceden bilgilendiren Rusya’nın ABD’ye ise haber vermediği açıklandı.

Rusya, ABD’ye haber vermeden vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, dün sabah Akdeniz’de bulunan savaş gemilerinden Suriye’deki DEAŞ hedeflerinin vurulduğunu duyurdu. 

Suriye’nin Hama kentindeki DEAŞ hedeflerine düzenlenen saldırılarda, örgütün kumanda merkezi ile silah ve cephanelik deposu hedef alındı. 

Rus tarafından yapılan yazılı açıklamada 6 adet “Kalibar” seyir füzelerinin “Amiral Essen”, “Amiral Grigoroviç” firkateynleriyle “Krasnodar” denizaltısından fırlatıldığı kaydedildi. Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, ”Attığımız füzeler Humus bölgesi Akerbat yerleşim biriminde DEAŞ mühimmat deposuna isabet etti. Operasyon sonucunda tonlarca patlayıcı ve çok sayıda militan etkisiz hale getirildi. Füze atışları gerçekleştirilmeden önce mevcut acil haberleşme kanalları kullanılarak Türkiye ve İsrail haberdar edildi”ifadeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X