Sabiha Gökçen Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı

Sabiha Gökçen Havalimanı kendi kategorisinde 2009 yılından bu yana ‘Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı’ olma özelliğini yine kaptırmadı.

Sabiha Gökçen Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı

Airports Council International (ACI) Europe tarafından açıklanan sonuçlara göre, Sabiha Gökçen Havalimanı 2015 yılında elde ettiği yüzde 19.7 oranındaki büyüme ile kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı oldu. ACI Europe’un açıkladığı rakamlara göre, 2008 yılında yolcu sayısı açısından 81’inci sıradayken 2015 yılından 14’üncü sıraya kadar yükseldi. İstanbul Sabiha Gökçen bu başarısıyla sıralamada yer alan Türk havalimanları arasında 2015 yılına ait en yüksek yolcu artış oranını da elde etmiş oldu. 

25 MİLYON BARAJINI GEÇTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal işletmecisi olan İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, bu başarıdan dolayı başarıyı çalışanlara ve kendilerini tercih eden yolculara teşekkür etti. Buğday, “2015 yılı başındaki hedefimiz olan 25 milyon barajını geçerek Avrupa’daki havalimanları arasında en üst lige yükseldik. İstanbul Sabiha Gökçen olarak her yıl yakaladığımız bu başarıyla Türk sivil havacılığının da yurtdışındaki gururu haline geldik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X