Sabiha Gökçen Havalimanı’nda patlama: 1 ölü, 1 yaralı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın apronunda meydana gelen patlama sonucu bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Alınan bilgiye göre, apronda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden Canan Çelik Burgucu (33) elinden, Zehra Yamaç (30) ise kafasından yaralandı. 

Yaralılar, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Zehra Yamaç müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Canan Çelik Burgucu’nun tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, itfaiye de tedbir amaçlı havalimanına geldi. Polis ekipleri uzun namlulu silahlarla ve çelik yeleklerle havalimanına çıkan tüm yollarda yoğun uygulama yaparak, bölgedeki araçları aramaya başladı. Polis helikopteri de havadan destek verdi. 

“Patlamanın nedeni araştırılıyor”

İstanbul Valisi Vasip Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda saat 02.05’te meydana gelen patlamada yaralanan 2 temizlik görevlisinin hemen hastaneye kaldırıldığını, patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdürüldüğünü söyledi.

“Olay sırasında körükte ya da uçakta yolcu yoktu”

Pegasus Hava Yolları’ndan yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi: 

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nda saat 02.05’te, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Sabiha Gökçen Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir.”

“Uçuşlar sorunsuz şekilde devam ediyor”

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçak iniş ve kalkışlarında bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ’den yapılan açıklamada, havalimanının apron bölgesinde meydana gelen patlamanın nedeniyle ilgili yetkililerin araştırmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Terminalimizde uçak iniş ve kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz şekilde devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X