Şahin’den Saker’e Botanik Park övgüsü

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, İMO Bursa Şubesi’nin eski başkanlarından Necati Şahin’in, Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdem Saker’e yönelik yaptığı övgü dolu sözleri bugünkü köşesine taşıdı.

Şahin’den Saker’e Botanik Park övgüsü

İkisi de kent tarihinde iz bıraktı. İkisi de teknik insan, inşaat mühendisi.

Biri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa’ya kalıcı eserler kazandırdı. Belediyelerin ve bütçelerin en zor dönemlerinde Botanik Park ile Bursa Hayvanat Bahçesi’ni yaparak kentimize armağan etti.

Yakın Çevre Yolu’nu hizmete açarak kent içinde düğümlenen trafiğe nefes aldırdı.

Sadece bu üç eser bile Bursa’nın soluklanabileceği mekânlara dönüştü.

Erdem Saker bu şehirde hemen her kesimden takdir gördü.

Fakat Bursalılar onu ikinci kez seçmedi.

Diğeri İnşaat Mühendisleri Odası’nın efsane şube başkanlarındandı.

Necati Şahin de yerel yönetimlere yol gösteren eleştiri ve önerileriyle Bursa’nın tarihine örnek bir akademik meslek odası başkanı olarak geçti.

Dün sosyal medyada dolaşırken gözümüze çarptı.

İMO Bursa Şubesi’nin eski başkanlarından Şahin Botanik Park’taki bir ağaç üstünde görüntülenen sincap fotoğrafının altına şu ifadeleri not etti:

“Dünyada yaşam ancak iz bırakarak anlam kazanır. Meslektaşımız, üstadımız, geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker güzel izler bırakan biri olarak tarihe geçti. İşte Botanik Park. Teşekkürler başkanım bu eseri Bursa’ya kazandırdığınız için. Teşekkürler üstat bu manzarayı Bursalılara seyrettirdiğin için. Teşekkürler o dönem çalışma arkadaşlarınıza.”

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X