Sahipsiz hayvanlar barınağı örnek oluyor

Osmangazi Belediyesi tarafından kurulan ve alanında yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük ve modern tesisi olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, belediyelere örnek oluyor.

Sahipsiz hayvanlar barınağı örnek oluyor

Sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerinin yapılacağı bir tesis kurmak için çalışma başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, örnek tesis olarak Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni seçti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden gelen 6 kişilik bir heyet, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Denizli’den gelen heyet, Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Vekili Dilek Yosun tarafından karşılandı. Konuk heyete tesisler hakkında bilgi veren Yosun, daha sonra tesisleri gezdirerek, bakım, tedavi, barınma birimleri ile uygulamalar hakkında konuk heyete bilgi verdi.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin, sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilecek benzer projelerde birçok yerel yönetim tarafından incelenerek örnek alındığını ifade eden Dilek Yosun, koruma altındaki hayvanların aşı ve tedavileri yapılarak son derece sağlıklı ve steril ortamda kaldıklarını, barınağın bugünkü mevcut haliyle Avrupa’nın en modern tesislerinden biri olduğunu söyledi. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından bir çok yerel yönetimin barınağı ziyaret ederek kendilerinden bilgi aldıklarını ifade eden Yosun, “Benzer bir tesis kurmak isteyen Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden, aralarında Çevre Koruma Daire Başkanının da bulunduğu bir heyet tesisimizi ziyaret etti. Bizler de, kendilerine bilgi olarak, teknik destek olarak elimizden geldiğince yardımcı olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinden gelen heyete başkanlık eden Çevre Koruma Daire Başkanı Naciye Kapıkuran, kendilerine gösterilen ilgi için barınak yetkililerine teşekkür etti. Kapıkuran, “Sahipsiz hayvanların çevrede başıboş dolaşması, hem çevre, hem de insan sağlığı açısından tehlike oluşturuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, bu konuda neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde, Osmangazi’deki gibi bir merkez kurmaya karar verdik. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’nın da talimatıyla proje çalışmalarını başlattığımız hayvan barınma evi ile ilgili yardım almak için Osmangazi Belediyesi ile irtibata geçtik. Bu gün de tesisi ziyaret ederek, teknik ve uygulama konularında bilgi aldık. İnşallah bizler de benzer bir tesisi Denizli’de hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X