Salgında test merkeziydi, şimdi de Bursa ve bölgenin aşı deposu oldu

Nilüfer Esentepe’de bulunan Bursa Halk Sağlığı hem büyüklük, hem son teknoloji donanımıyla göz kamaştırıyor. Ana laboratuvar yanında bünyesinde su kimyası, su mikrobiyolojisi, tıbbi, tüberküloz laboratuarları da var. Mart ayından bu yana pandemide Bursa’nın test merkezi olarak yoğunluğu üstlenen Halk Sağlığı Laboratuvarı, virüsü tespitten sonra şimdi de aşı depoları ile Bursa’ya ve bölgeye virüsten koruma hizmeti verecek. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Salgında test merkeziydi, şimdi de Bursa ve bölgenin aşı deposu oldu
HABERİ PAYLAŞ

Yeri… Nilüfer ilçesinde, Mudanya Yolu’na yakın Esentepe bölgesindeki İhsaniye Mahallesi’nde. Sahip olduğu teknoloji donanımı ve laboratuarıyla bölgenin en büyüğü oldu.

Çünkü…

Bursa Halk Sağlığı Laboratuvarı, 3 bin metrekarelik alan üzerinde 6 bin 714 metrekarelik kapalı alanıyla dev bir sağlık tesisi.

Öncelikli sorumluluğu halk sağlığı laboratuvarı olarak hizmet vermek, ama Bursa’nın sanayi ve tanrım kenti olması da göz önünde bulundurularak su kimyası laboratuvarı ile su mikrobiyolojisi laboratuvarı da eklenmiş.

Bunun yanında…

Yüksek teknolojiye sahip binada tıbbi laboratuvar, tüberküloz labarotuvarı da bulunuyor.

İşte…

Bu binada bir şey daha planlanmış: Aşı depoları.

Şunu tahmin etmek hiç de zor değil: 2 yıl önce bu bina yapılırken içinde aşı depoları olacağı söylenseydi, karşı çıkıp, “Ne gerek var” diyebilirdi.

Oysa…

Mart ayından bu yana yaşadığımız pandemi süreci Bursa Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın Bursa için ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Bir kere…

Pandeminin ilk gününden itibaren Bursa’nın test merkezi olarak hareket etti ve test yoğunluğunu üstlenip sorumluluk aldı, Bursa’yı başka illere test göndermekten kurtardı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X