Şampiyonlar kürsüde

Bursa’da 3 gün süren Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’nda bayanlarda Ankara Tuz Gölü Spor Kulübü, erkeklerde ise Ankara Büyükşehir Belediyespor birinci olurken, organizasyonda 5 Türkiye rekoru kırıldı.

Şampiyonlar kürsüde

Türkiye Halter Federasyonu tarafından, düzenlenen Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’nda heyecan sona erdi. Hafta sonunda Bursa’da gerçekleştirilen organizasyonda 36 ilden 561 sporcunun katıldığı organizasyon büyük heyecana sahne oldu. Atatürk Spor Salonu’nda 3 gün süren organizasyonda 17 yaş altı bay ve bayan sporcular mücadele ederken, bayanlarda Ankara Tuz Gölü Spor Kulübü 162 puanla, erkeklerde ise Ankara Büyükşehir Belediyespor 182 puanla takım halinde birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

KUPAYA UZANDILAR

Bayanlarda Sakarya Türk Telekom’un 140 puanla ikinci, Kırıkkale İstitlel Spor Kulübü’nün de 133 puanla üçüncü olduğu şampiyonada Ankara Aski 146 puanla ikinci, Ankara Gonca Spor Kulübü de 141 puanla üçüncü sırada yer aldı. Sporcuların kürsü mücadelesinin nefes kestiği organizasyonda 15 yaş altı bayanlar 53 kiloda Gamze Yayla koparmada 72 kilo ile kendisine ait olan Türkiye rekorunu 85 kiloya çıkardı.

REKORLAR ART ARDA GELDİ

Yine bayanlar 57 kiloda yarışan Nuray Levent de kendisine ait olan koparma 76 kilogramlık Türkiye rekorunu 79 kilogram kaldırarak geliştirdi. U15 minikler erkekler +85 kiloda Cebrail Acar kendisine ait olan koparma 95, silkmede 116 kilo Türkiye rekorunu, koparmada 100, silkmede de 117 kilogram kaldırarak geliştirirken, bayanlar 44 kiloda Buse İlhan ise Gizem Nur Demir’e ait olan silkmede 64 kilogram Türkiye rekorunu 65 kilo ile yükseltti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X