Sanatkar Başkan’dan ‘Hobbit Evleri’

Nüfusu 90 bini aşan Gürsu’da kurulan Adrenelin Park çevresinde zenginleştirme çalışmaları sürüyor.

Sanatkar Başkan’dan ‘Hobbit Evleri’

Belediye Başkanı Mustafa Işık ve ekibini ellerinden geçen bölgeye Adrenalin Park, bungalov evler, barakalar, oba çadırları, piknik alanları ve kamp alanlarının yanına ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmindeki ‘Hobbit Evleri’ inşa edildi. İzin günlerinde ekibiyle birlikte çalışan Mustafa Işık, “Kırsal turizmin kalkınması, köy kadınlarının desteklenmesi, tarım kenti Gürsu’nun tüm lezzetlerinin dünyaya tanıtılması için kendi imkanlarımız ve işçiliklerimiz ile başlattığımız çalışma bugün Türkiye’nin yeni değerleri arasındaki yerini almayı başardı. Osmanlı kıl çadırları, adrenalin ve eğlence parkı, gölet, su sporları, bisiklet ve yürüyüş rotalarını hayata geçirmiştik. Şimdide bölgenin adını dünyaya duyurmak için, izlenme rekorları kıran ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmindeki ‘Hobbit’ evlerini inşa ettik” dedi.

“BURSA’NIN SİMGESİ OLACAK”

Tesis kapsamında kırsal turizminin gelişmesi ve kadınların desteklenmesinin sağlanacağını kaydeden Işık, “Masal diyarının küçük evleri, yeşil doğası, göleti, su sporları, Türkiye’nin en uzun zipline hattı, bisiklet ve yürüyüş yolları ile ormanlarını görmek için onlarca turist korona salgının bitmesini bekliyor. Şimdiden özellikle yabancıların görülmeye değer yerler listesine girmeyi başaran Ericek’teki, bu tesiste, başka masal kahramanlarının evlerini de yapmayı planlıyoruz. Tamamen kendi imkanlarımız ile hayata geçirdiğimiz değişimin başta kırsal turizm olmak üzere köy kadınlarına önemli fırsatlar sunacak. En heyecan duyduğum projelerimizden biri. Gürsu ve Bursamız’ın önemli simgelerinden biri olacağına inandığım bu masal diyarımız, konaklamanın yanında çok çeşitli etkinlikler için de zengin organizasyon imkanları sunuyor. Herkesi masal diyarımızda masalsı anılar yaşamaya bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X