Sanatseverler renklerin izinde buluştu

İnsanların kendilerini ifade etmek için resim yaptıklarına dikkati çeken Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu Sözcüsü Ülker, Bursa’da sanat fuarı eksikliği olduğunu kaydetti.

Sanatseverler renklerin izinde buluştu

HATİCE DAL

Farklı meslek gruplarından oluşan resim tutkunlarının bir araya gelerek kurduğu Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu, eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. İlk sergilerini 2019 yılında açan topluluk, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu Sözcüsü ve sergi küratörü Pınar Ülker, ilk başlarda topluluk oluşturmak gibi bir amacı olmadığını söyledi. Matematik öğretmeni olduğunu ve resimle ilgilendiğini belirten Ülker, şunları kaydetti: ‘’Boş derslerimde okulumuzun resim öğretmeni Cevdet Yıldız’ın yardım ve desteğiyle kendimi geliştirmeye başladım. Daha sonra bu durum çevremdeki arkadaşlarımın da ilgisini çekmeye ve örnek olmaya başladı. Okuldaki seminer dönemlerini değerlendirerek birlikte resim yapmaya başladık. Böylelikle resim yapan arkadaşlarımızın sayısı arttı. Ardından bu alanda kendimi geliştirmek amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde lisans eğitimi aldım.”

FARKLI MESLEK GRUPLARI

Zaman geçtikçe artan resim tutkunu arkadaşlarıyla birlikte Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu’nu kurduklarını ifade eden Ülker, insanların kendilerini ifade etmek için resim yaptıklarını vurguladı. Ülker, ‘’Yaptıkları çalışmaları diğer insanlara sergileme ihtiyacı hissediyorlardı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden arkadaşlarımız var. İlk etapta fısıltı yoluyla duyulan topluluğumuz sonrasında ise sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanmaya başladı. Hepimiz farklı meslek gruplarından olmamıza rağmen ortak bir paydada buluştuk” diye konuştu.

FUAR EKSİKLİĞİ VAR

Ülker, topluluğun bundan sonraki en büyük amacının daha fazla insana ulaşarak faliyetlerini genele yaymak ve kendisini ifade etmek isteyen insanlara fırsat vermek olduğunu dile getirdi. Bursa’da sanatsal faaliyetlerin oldukça az olduğuna dikkati çeken Pınar Ülker, ‘’Kentimizin fuar eksikliği var. Önümüzdeki yıllarda Bursa’daki sanat fuarlarına öncülük etmek ve yapılan etkinlikleri bir araya toplamak da amaçlarımızdan biri” dedi.

YENİ SERGİ 25 OCAK’TA

Bu yıl açmayı planladıkları 2 sergi olduğunun altını çizen Ülker, ilk serginin ‘Kadın ve Müzik’ temasıyla 25 Ocak Salı günü Ahmet Vefik Paşa Güzel Sanatlar Galerisi’nde olacağını kaydetti. Ülker, ‘’Topluluk üyelerinin yaptığı çalışmalardan 55 eserin yer alacağı sergi saat 15.00’de açılacak. Sergimiz 4 Şubat’a kadar 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek” diye konuştu. Diğer serginin ise 17 Eylül’de Büyükada’da düzenleneceğine işaret eden Pınar Ülker, her yıl Bursa’da bir sergi düzenlemenin yanı sıra farklı şehirlerde de sergi açacaklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X