Sanayide 1 ayda 10 bin çalışana test

Sanayide 1 ayda 10 bin çalışana test

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Bursa’da üretimin sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde devam etmesi amacıyla başlatılan Covid-19 antikor testleri, organize sanayi bölgeleri ile sanayi üretim tesislerinde hız kesmeden devam ediyor. Söz konusu testler son olarak Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme sürecinde önceliklerinin işletmelerin üretim gücünü ayakta tutmak olduğunu söyledi. Üretim gücünü korumayı başaran şehirler ve ülkelerin salgın sonrası avantajlı konuma geçeceğini vurgulayan Burkay, ‘’Bursa, 17 organize sanayi bölgesi ile Türkiye’de üretim ve istihdamın merkezi konumunda yer alıyor. Salgın dolayısıyla üretimine ara veren veya yavaşlatan üretim tesislerimiz yeniden üretime başladı” dedi.

UYGULAMA DEVAM EDECEK

Son bir aylık dönemde 10 binden fazla çalışana antikor testi yapıldığını dile getiren Burkay, ‘’Demirtaş OSB ile başladığımız testler, son olarak Hasanağa OSB’de gerçekleştirildi. Firmalarımızdan gelen talepler doğrultusunda testler uygulanmaya devam edecek” diye konuştu. Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun da, normalleşmeyle üretime güçlü bir dönüş yaptıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X