Sanayide robotlaşma dönemiyle gelen yeni anlayış: Teknoloji Müteahhitliği!

Temeli dokumacılıktan tekstile dayanan, otomotivle sınıf değiştiren Bursa artık teknoloji üreten kent oldu. Yeni sanayi anlayışının ürünü robotik sanayi hem değişimin öncüsü, hem dünyaya açılmanın kapısı.Türkiye’de tek olan Bursa merkezli Roboder Başkanı Gürel Yılmaz hem sektörle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı, hem Teknoloji Müteahhitliği’ni ve önündeki hedefleri anlattı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Sanayide robotlaşma dönemiyle gelen yeni anlayış: Teknoloji Müteahhitliği!

Şunu biliyoruz… Bursa’da sanayileşmenin temelinde, tekstil olarak tanıdığımız dokumacılık var. 1970’li yıllardan itibaren de otomotiv lokomotif oldu. Sanayi kenti kimliği de, teknoloji gerektiren otomotiv ile geldi, makinacılık büyüdü.

Gelinen noktada…

Sanayisinde teknoloji üreten kent adımları atılırken, robotik sanayi çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Artık, karanlık fabrikalar kabul edilen robotların çalıştığı fabrikalar gündemde.

Nitekim…

Kısa adıyla Roboder olarak tanıdığımız ve merkezi Bursa’da olan Türkiye’nin tek Robotik ve İleri Teknolojili Sistem Entegratörleri Derneği Başkanı Gürel Yılmaz bugünü şöyle tanımlıyor:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X