Sanki havada hiç uçak yokmuş gibi

Türkiye’nin dört bir yanında yangın var. Sadece Türkiye’de değil, doğal olarak bu mevsimde dünyanın bütün ülkelerinde irili ufaklı yangınlar sürüyor. Keşke hiç bir yerde çıkmasa ama hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte maalesef yangın riski de çoğalıyor. Ülkemizin güneyinde ve değişik bölgelerinde orman yangınlarıyla amansız bir mücadele sürerken, bunu siyasi bir kaosa dönüştürme çabalarını da hayretle izliyoruz.Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Sanki havada hiç uçak yokmuş gibi

Hele hele Türk Hava Kurumu’nun yıllardır bakımsız oldukları için havaya kalkamayan uçakları üzerinden siyasi iktidarı yıpratma ve sosyal medya üzerinden de klavye kalemşörlüğüyle bunu ülkeye yayma çabalarını beyhude bir uğraş olarak görüyoruz.

Bu ülkenin elbette yangın uçakları da olmalı. Ancak, hemen her yangın bölgesinde havada uçuşan onlarca helikopterleri, yangın uçaklarını, karada yüzlerce arazözü ve binlerce alev savaşçısının çabalarını yok sayarcasına kendi ülkesinin yönetimine yüklenmenin kime ne faydası olacaktır?

Cumhurbaşkanlığı’na ait uçaklar üzerinden de kendi ülkesinin devlet başkanını itibarsızlaştırma girişimlerinin de siyasi bir getirisinin olacağını sanmıyoruz.

Bu ülkenin yangın bölgelerindeki insanları devletin oradaki gücünün, etkisinin en yakın şahitlerinden.

Hele, dışarıdan gelecek yardımları acizlik olarak görmek de neyin nesi?

Türkiye zor duruma düşmüş ülkelere felaket anlarında yardım elini uzatmıyor mu?

Dost bildiğimiz ülkeler Türkiye’deki yangın için yardım etmek istiyorsa bunda gocunacak ne var?

Vay efendim, kendi uçağımız olsa bunlara minnet etmezmişiz.

THK’nın var olan uçaklarını çalışamaz hale kim getirdi de hükümet ve Orman Bakanlığı suçlanıyor?

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X