Sarıkamış şehitleri Bursa’da yürüyüşle anıldı

Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bursa’da yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış şehitleri Bursa’da yürüyüşle anıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Gençlik Şühedanın İzinde” projesi kapsamında Bursa’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş Teleferik Meydanı önünden başladı. Yaklaşık 3 kilometre yapılan yürüyüş, Zeyniler Mahallesi’ne tamamlandı. Yürüyüş sonunda Zeyniler Köy Konağı’nda vatandaşlara çorba ikram edildi.

Yürüyüş öncesi gerçekleştirilen törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 103 yıl önce bu vatan için canını feda edenleri anmak için toplandıklarını söyledi. Şahin, Sarıkamış’ta 90 bin askerin donarak şehit olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Onlar, bu toprakların Türk vatanı ve toprağı olduğunu, üzerinde dalgalanacak tek bayrağın al bayrak olduğunu bütün dünyaya göstermek için şehit oldular. 103 yıl önceki o elim hadiseyi, şehadet şerbeti içen aziz vatan evlatlarını anmak için toplandık. Bugün aynı yürüyüş Kars Sarıkamış’ta, vatanımızın her ilinde ve ilçesinde tekrarlanıyor. Biz de Bursa’da gençlerimizle bu anı yaşayacağız ve onları yad edeceğiz. ‘Gençlik şühedanın izinde’ diyoruz. Gençlik bu vatanın izinde ve bu vatanın nöbetinde her daim oldu, olmaya da devam edecek. Bunun en son örneğini 15 Temmuz’da verdik. Aynısını tekrar yaparlarsa misliyle karşılık vererek tekrar göstereceğiz.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Allahuekber Dağları’nda donarak şehadet şerbetini içen 90 bin şehidi anmak için toplandıklarını söyledi.

Şahin, “Onların sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’nde rahat ve hür bir şekilde yaşayabiliyoruz. Gençlerimizin şühedanın izinde olması bizim için çok önemli. Bu milli birlik ve beraberlik duygularıyla yetişmesi çok önemli. Onun için bugün binlerce gencimiz burada. Etkinliğe katılan gençlere ve onları yetiştiren anne, babalara çok teşekkür ediyorum. Sarıkamış şehitlerini ve ülkemiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Hepsinden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Yürüyüşe katılan yüzme antrenörü İlyas Aziz de sporcu gençlerle Sarıkamış şehitlerini anmak için bu yürüyüşe katıldıklarını belirterek, “Onlara şükran borçluyuz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X