Şarlı ve Tak’tan OLAY’a ziyaret… Bursalı esnaf krediye sarıldı…

Türkiye Esnaf Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanvekilliği görevini de yürüten Bursa Kooperatifi ve 7. Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı ile Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, yeni yerine taşınan Olay Medya’yı ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Şarlı ve Tak, esnafla ilgili pandemi ve sonrasında yapılan çalışmaları da aktardı…

Şarlı ve Tak’tan OLAY’a ziyaret… Bursalı esnaf krediye sarıldı…

HATİCE DAL
Türkiye Esnaf Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanvekilliği görevini de yürüten Bursa Kooperatifi ve 7. Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı ile Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, yeni yerine taşınan Olay Medya’yı ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dedi. İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan tarafından kabul edilen ikili, esnafın son durumu ve yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TAKSİTLER ERTELENDİ

Covid-19 salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarların iş yerlerinin uzun süre kapalı kaldığı dönemde yaşanan ödeme zorluklarını aktaran Şarlı, “Zor durumdaki esnafın yanında olduk. Nisan, mayıs ve haziran aylarında vadeli senetleri faizsiz olarak en son taksitten sonraya ertelendi. Limitler 200 binden 225 bine yükselti ve icralar da 15 Haziran 2020’ye kadar durduruldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan vadeli senetlere de faizli taksitlendirme imkanı getirildi” dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Türkiye’de en çok kredi veren kooperatifin Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifi olduğuna işaret eden Bahri Şarlı, “25 bin liralık kredilerde Türkiye’de 957 kooperatif içinde en çok kredi veren ikinci kooperatif konumundayız. Bursa’da 7 bin 910 esnafa yaklaşık 200 milyonluk kredi verilirken, şehrimiz 25 bin liralık kredide İzmir ve Ankara’dan sonra Türkiye’de üçüncü sırada yer alıyor. Esnafımızın her zaman yanında yer alacağız” şeklinde konuştu.

10 BİN ESNAF KAYIT ALTINDA

BESOB Başkanı Arif Tak da, esnafa verilen krediler sayesinde kayıt dışılığın önüne geçildiğini ifade ederek, “Bursa’da 72 bin kayıtlı, 23 bin kayıtsız esnaf bulunuyordu. Ancak şimdi kaydı olmayanlar, esnafa verilen destek kredisini alabilmek için kayıt altına girmek için yarışıyor. Kredilerden yararlanmak için yaklaşık 10 bin kayıtsız esnaf kayıt oldu” dedi. Esnafın zor durumda olduğunu dile getiren Tak, ‘Artık birikim yapmaktan çok, günlük geçimin derdine düşüldü’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X