Savcı iki ayrı ‘müebbet’ dedi

Tabancayla belediyeyi basıp başkan Yıldız’ı öldüren, şoförünü de ağır yaralayan zabıta hakkındaki iddianame tamamlandı.

Savcı iki ayrı ‘müebbet’ dedi

HALİL ÖZÇOBAN

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız (41) 20 mayıs günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanınca hastanede 6 günlük yaşam savaşına yenik düşmüştü. Yıldız’ı, makam hırsıyla başından vuran zabıta memuru Fevzi Bekar, başkanın şoförü Yener Şimşek’i de ağır yaralamıştı.

Kanlı olaydan 4 gün sonra Yozgat’ta yakalanan Bekar hakkında savcılığın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya tarafından hazırlanan iddianamede, Fevzi Bekar’ın olaydan önce eşine hitaben yazdığı nottaki sözlerine de yer verildi.

EŞİNE YAZDIĞI NOT

Kendisini müdür yapmadığı gerekçesiyle başkan Yıldız’a kin güden evli ve iki çocuk babası Fevzi Bekar’ın, olay günü eşine hitaben bıraktığı notta, “Bugün benim için ya final, ya bir başlangıç, ya da son olacak. Sen haklısın, yetinmeyi bilemedim, mutlu olmayı beceremedim. Yükselmeme müsaade etmediler” diye yazdığı öğrenildi.

SAVCININ İDDİANAMESİ

Hazırlananan iddianamede Fevzi Bekar’ın “Kasten adam öldürmek, yaralamak ve 6136 sayılı eteşli silahlar kanuna muhalefet” suçlarından iki kez müebbet ve bir yıl hapis cezasına çarptırılması istendi. Ayrıca, Bekar’a yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanık Abdulnasır Bakır (57) hakkında da 5 yıl hapis talep edildi. 

Dava eylül ayında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X