‘Sebze meyve ihracatında Rusya’ya mahkum değiliz’

Sera-Bir Yönetim Kurulu Başkanı Yanmaz, ‘Türkiye yaş meyve, sebze üretiminin önemli bir oyuncusu olarak, dünya pazarlarında etkin rol oynamaya devam edecektir’ dedi.

‘Sebze meyve ihracatında Rusya’ya mahkum değiliz’

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (Sera-Bir) Başkanı Müslüm Yanmaz, Türkiye’nin yaş meyve sebze üretiminin önemli bir oyuncusu olduğunu, ülkenin dünya pazarlarında etkin rol oynamaya devam edeceğini bildirdi.

Yanmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin dünyada yaş meyve sebze üretiminde 4’üncü sırada yer aldığını 50 ülkeye ihracat yapıldığını hatırlattı.

Bu anlamda Rusya’ya mahkum olmadıklarını ve Avrupa’ya ihracatın sürdüğünü ifade eden Yanmaz, özellikle Ortadoğu pazarından yeni siparişler aldıklarını vurguladı.

Yanmaz, söz konusu tepkiye anlam veremediklerini de belirterek, “Rusya’nın uçak krizinden sonra özellikle yaş sebze ve meyvede gösterdiği tepkiyi ve yaptırımları anlayabilmiş değiliz. Üreten taraf Türkiye, asıl krizde olan taraf Rusya’dır. Rusya, bu ihtiyacını karşılamak zorunda ve bugünden yarına, bu ihtiyaca karşılık verecek başka bir ülke de yoktur” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X