Şehitlere gözyaşlarıyla veda

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Sefa Kabakkaya memleketi Ordu’da, Piyade Uzman Çavuş Bilal Türkmen de, memleketi Hatay’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlere gözyaşlarıyla veda

Şehit Sözleşmeli Piyade Er Sefa Kabakkaya (25) için Altınordu ilçesi Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi.

 

Anne Nurcan ile baba Birol Kabakkaya, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit ablası Ebru Biçer ise kardeşinin askeri beresini öptü, tören boyunca elinden bırakmadı.

 

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, cuma namazının ardından şehidin cenaze namazını kıldırdı, daha sonra Kabakkaya için dua edildi.

 

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda cenaze nakil aracına konuldu.

 

Sefa Kabakkaya’nın cenazesi, Eskipazar mevkisinde bulunan Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

 

Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Bilal Türkmen Hatay’da toprağa veridli

 

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bilal Türkmen, memleketi Hatay’ın Payas ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

 

Hatay Havalimanı’ndan karayoluyla Payas’a getirilen Bilal Türkmen’in (25) naaşı, ilk olarak ilçeye bağlı Karbeyaz Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü.

 

Burada şehidin annesi Elif, babası Mustafa Türkmen ve kardeşleri tabuta sarılarak ağladı.

 

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, silah arkadaşlarının omzunda Payas Şehitlik Camisi’ne getirildi.

 

Buradaki törene, Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Birol Ertem, MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kaymakamlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Türkmen’in cenazesi Payas Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

 

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X