Şenol Güneş’ten flaş açıklama; Bursaspor’un gol kralını almamıştım!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Hoca, 30 kişilik kadroya en iyileri çağırdıklarını açıkladı… Ev sahibi İtalya ile oynayacakları maçla başlayacakları EURO 2020’de öncelikle gruptan çıkmayı hedeflediklerini belirten Güneş, “Rakiplerimize gücümüzü göstereceğiz” dedi.

Şenol Güneş’ten flaş açıklama; Bursaspor’un gol kralını almamıştım!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, 17 Mayıs-1 Haziran arasında Antalya’da yapılacak olan kamp kadrosunu en iyi oyuncuları çağırdıklarını söyledi.

Olağanüstü koşulların devam ettiğini ifade ederek sözlerine başlayan Şenol Hoca şunları söyledi: “Türkiye’nin ve İslam aleminin bayramını kutluyorum. Milli takım benim için herkes ve her şeyden daha önemlidir. Onu korumak ve sahiplenmek asli görevimizdir. Beklentileri büyüttüğümüzü biliyoruz ve ona göre davranmak zorundayız.”

BİRLİKTE YARIŞACAĞIZ
“Umutları mutluluğa çevirmek hedefimizdi, ona göre ilerliyoruz. Hedefimiz ve planımız belli. Biz büyük bir aileyiz ve futbolcular bizim çocuklarımız. Bunun içinde herkes var. Biz ötekiler değiliz. Farklılıklarımız olacak, bütünlüklerimiz bozulmayacak. Futbol ortak değerimiz. Tabii ki tartışacağız ama birlikte yarışacağız. Gençlerimize güveniyoruz. Doğru olacağız. Türkiye kazanırsa biz de kazanacağız. Geçmişi de biliyoruz, geleceği kurmak için bugünü iyi yaşamalıyız. Kötülükleri şutlayacak, iyilikleri kucaklayacağız. Zaman ve sabır en büyük yardımcımız olacak. Gurur duyulan inançlı bir takım olmak istiyoruz.”

ÖNCELİK DÜNYA KUPASI
İnatçı ve kenetlenmiş durumda olduklarını söyleyen Güneş, “Umudumuzu kaybetmeden yarışacağız. Hiçbir zaman yalnız olmayacağız. Taraftarımız az olabilir, hiç olmayabilir ama onların duygularını hissedeceğiz. Hayallerimizi gerçekleştirerek buraya geldik. İnsanlarımız her alanda en iyisine layık. Gurur duyulacak davranışlar ve oyun peşinde olacağımızı herkes bilsin. Gruptan çıkmak için olağanüstü çabamız devam edecektir. Önceliğimin her zaman Dünya Kupası olduğunu söylemiştim ama Avrupa Şampiyonası önemli değil demek değil bu.”

LİDERLİĞİ DÜŞÜNÜYORUZ
“Grupta denk takımlar olduğunu düşünüyorum. Bir seviye üstte olan takım olarak İtalya’yı söyleyebiliriz. Burada alacağımız galibiyet ya da beraberlik gruptaki dengeleri oynatır. Galler ve İsviçre ile de 2 maç oynayacağız. 1 ve 2. takımın gruptan çıkma hakkı dışında en iyi 3.’nün de çıkma şansı var. Bu takımlarla kendi gücümüzü de göreceğiz. Kazanmak için iyi ve güçlü oyun oynamak istiyoruz. İtalya maçını kazanırsak, sonraki 2 maça daha farklı taktikle çıkarız. Kaybedersek farklı taktikle çıkarız. 2 galibiyet, gruptan çıkmak için yeterli olur diye düşünüyorum.”

OKAN YILMAZ’I ALMAMIŞTIM
Kadro için birçok isim düşündüklerini ifade eden Şenol Güneş, “Hepsini açıklamadık. Ben gol kralı olan Okan Yılmaz’ı 2 sene kadroya almamıştım. 3. senesinde Konfederasyon Kupası’nda kadroya almıştım, çok da iyi oynamıştı o dönemde de. Kadroda tabii ki eleştiriler olacak. Kağıt üzerinde baktığınız zaman grupta İtalya lider olur, diğerleri çekişir diyebiliriz. Ama ben liderlik istiyorum. İsviçre hücum yanı iyi olan, Galler ise savunması iyi olan bir takım. İtalya her ikisini de yapabilen takım. Tabii ki hepsinin zaafları da var. Koşullarda zorluklar olsa da, Dünya Kupası Elemeleri’nde oynadığımız 3 maçta iyi puan topladığımızı düşünüyorum.” dedi.

Daha iyisini yaparız

Şampiyonlar Ligi Finali’nin Portekiz’de oynanacak olmasının problem olmadığını ifade eden Şenol Güneş, “2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve seneye de Süper Kupa finali olunca, benim için mantıklı bir durum oldu. Elimizden alındı diye düşünmeyin. Ben bunu kayıp olarak görmüyorum. Bu sene alsaydık maçı izleyemeyecektik. İzleyemediğimiz maç olacağına, seneye yapalım bu organizasyonu daha iyi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X