Servet değerindeki yatlar Akdeniz’e indi

Türkiye yat üretiminde birinci sırada olan Antalya Serbest Bölge’de (ASBAŞ) yapımı tamamlanan biri 25, diğeri 30 milyon dolar değerinde iki ultralüks mega yat denize indirildi. Petrol platformlarında acil müdahale için yapılan 5 milyon dolarlık özel yat d

Servet değerindeki yatlar Akdeniz’e indi

Türkiye’de ultralüks yat yapımına 2000 yılında başlanılan ASBAŞ’taki 101 firmadan 53’ü, yat sektöründe faaliyet gösteriyor. 2014 yılına kadar metre bazındaki üretimde Türkiye üçüncülüğüne kadar yükselen Antalya, 2014’ten itibaren ikinci sıradaki Tuzla ve ilk sıradaki Bodrum’u geride bırakarak, ilk sıraya oturdu. 

Antalya’daki bu gelişim, Türkiye’yi de dünya yat üretiminde 3’üncülüğe kadar taşıdı. Bu yılın 6 aylık döneminde 14 yatın tamamlanarak denize indirildiğini belirten ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, bu yatların toplam satış gelirinin 104 milyon dolar olduğunu açıkladı. Söz konusu ultralüks yatların satışı Hollanda, İngiltere, Avustralya, Katar, ABD gibi ülkelere yapıldı. Yılsonuna kadar bunlarla birlikte toplam 40 yatın denize indirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Gürses, bugüne kadar denize indirilen toplam yat sayısının 322’ye yükseldiğini, toplam satış gelirinin de 756 milyon dolara ulaştığını kaydetti.

SAHİPLERİNİ BEKLİYORLAR

ASBAŞ’ta faaliyet gösteren firmaların en son tamamladığı milyonlarca dolar değerindeki ultralüks megatyatlar da denize indirildi. Sahiplerine teslim edilmeyi bekleyen bu süper lüks yatlardan 60 metre uzunluğunda ve 30 milyon dolar değerindeki ultralüks megayat, Alya Yatçılık firması tarafından yapıldı. 

 

Müşterisi İngiltere’de olan yatın tesliminin bu ay sonu yapılması planlanıyor. 50 metrelik ve 25 milyon dolar değerindeki bir diğer ultralüks megayat ise Mayra Marketing Yatçılık tarafından yapıldı ve ağustos ortalarında müşterisine teslim edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X