Sevindiren açıklama! Yarından itibaren…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Müdürü Ahmet Uçar, “Kurak periyot sona eriyor” dedi. Türkiye yarından itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisiyle bütün hafta yağmurlu olacak.

Sevindiren açıklama! Yarından itibaren…

MGM Tahminler Dairesi Müdürü Uçar, Twitter’dan yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde, Türkiye’nin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistemi işaret ederek kurak dönemin sona ereceğini bildirmişti.

Uçar yaptığı açıklamada, “Pazartesinden itibaren yurdumuzun Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistemlerin peşi sıra etkisi altına gireceği ve ülkemizin genelinde yağışların etkili olacağı ve kurak periyodun sona ereceği tahmin edilmektedir” demişti.

Yaptığı açıklamayı yenileyen Uçar, “Beklentilerimize uygun olarak yurdumuzun yarından itibaren ılık ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Bu sistemin ardından perşembe ve cumartesi günleri yine Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistemlerin ülkemizi etkisi altına alacağı tahmin ediliyor” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji’den sağanak ve kar uyarısı

Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay çevrelerinde sağanak, Kars ve Iğdır’da kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke geneli yarın parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç) ve Doğu Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak beklenirken, Kars ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

Habertürk – AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X