Simpsonlar bu kez İngiliz şarkıcı Morrissey’i kızdırdı

80’lerin ünlü rock gruplarından The Smiths’in solisti Morrissey, kendisiyle ilgili bir parodi içeren The Simpsons çizgi dizisine tepki gösterdi. Morrissey, The Simpsons’ı “nefret ve cehaletle” suçladı.

Simpsonlar bu kez İngiliz şarkıcı Morrissey’i kızdırdı

Morrissey benzeri karakter Quilloughby, Simpsonslarda “Panic On The Streets Of Springfield” adlı bölümde yer aldı ve ünlü aktör Benedict Cumberbatch tarafından seslendirildi.

Ancak parodi, İngiliz solist Morrissey’nin pek de hoşuna gitmedi. Morrissey, parodisinin yer aldığı Simpsonlar’ı “nefret ve cehaletle” suçladı.

Morrissey’nin menajeri de yıldızın tasvirini “incitici ve ırkçı” olarak nitelendirdi.

Dava için yeterli parası yok

Ünlü solist, web sitesindeki bir mektupta gösteriyi dava etmek istediğini ancak yasal işlemleri finanse edecek parasının olmadığını söyledi.

Solist, karşılık vermeye hazır, kararlı bir hukukçu ekibine de sahip olmadığını belirtti.

[Steven Patrick Morrissey | Fotoğraf: Reuters]
Bölümde vejetaryenliği alay konusu yapılıyor

Söz konusu bölümde Lisa, 1980’lerin İngiltere’sinde şarkıcı olan Quilloughby isminde hayali bir arkadaş ediniyor.

Lisa, şarkıcının fanatik vejetaryenliğine kapılıyor. Quilloughby’in grubu The Snuffs’ın daha sonra yeniden bir araya gelerek verdiği konsere katıldığında ise Lisa, solistin aşırı kilolu, ırkçı bir et yiyene dönüştüğünü fark ediyor.

Yapımcılar yanıt vermedi

Gösterinin yapımcıları Morrissey’nin eleştirilerine cevap vermeyeceklerini söylediler.

Bölümün yazarı ise Quilloughby karakterinin, aralarında Morrissey, The Cure’den Robert Smith, Joy Division ve Ian Curtis’in de bulunduğu 80’li yılların birkaç şarkıcısından oluştuğunu söyledi.

Morrissey’nin tartışmalı görüşleri

Morrissey son yıllarda tartışmalı görüşleri nedeniyle sık sık eleştiriliyor.

Helal eti “kötü” olarak nitelendirmesi, aktör Kevin Spacey’i cinsel taciz iddiaları üzerine savunması nedeniyle şarkıcı tepki toplamış, İngiltere’nin aşırı sağ partisine desteği nedeniyle ırkçı olmakla suçlanmıştı.

BBC

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X